Přejete si změnu života? Tichomořský ostrov Pitcairn hledá nové obyvatele

Přejete si změnu života? Tichomořský ostrov Pitcairn hledá nové obyvatele
Umíte si představit razantní změnu života? Láká vás tichomořský ostrov vzdálený od civilizace? Ostrov Pitcairn hledá nové obyvatele. Kdo z nás nikdy nesnil nad tím, že bude na opuštěném ostrově, daleko od všech starostí a stresu běžného dne?

Vzdálené ostrovy

Pitcairnovy ostrovy v Tichém oceánu jsou od nejbližší civilizace vzdáleny okolo 2 tisíc kilometrů. Čtyři ostrovy mají dohromady rozlohu necelých 50 km². Ostrovy jsou zámořským územím Velké Británie a v současné době na nich trvale žije okolo 50 obyvatel. Ostrov s unikátní faunou a flórou přitahuje zájem vědců – stále jsou objevováni noví živočichové a rostliny. Pokud byste se v tomto odlehlém ráji rozhodli žít, budete to mít přes 2 tisíce kilometrů na Tahiti, na 5 tisíc kilometrů do Nového Zélandu a jen o kousek dál do Panamy – zhruba 6 a půl tisíce km.

Zdroj: Autor: Camillo Cinelli / Shutterstock

Změna života

Nikdy v životě neuvidíte tak nádhernou oblohu plnou hvězd, ani krásnější moře. Místní obyvatelé se živí především rybolovem, prodejem medu, známek a mincí. Na ostrově je internet, takže pokud se chcete stát digitálním nomádem, máte jedinečnou příležitost. Bude vás čekat přenádherný korálový ostrov a subtropická vegetace nízkého vzrůstu. Mezi živočichy je zde unikátem krab palmový – jedná se o největšího suchozemského poustevnického kraba. Žijí zde i karety obrovské.

Kuriozita

Obyvatelé ostrova jsou potomky vzbouřenců z lodi Bounty – na rozdíl od vzbouřenců, kteří se usadili na Tahiti a byli následně objeveni a postaveni před soud, tyto námořníky a ženy z Tahiti nikdo neobjevil.

Pitcairnovy ostrovy zajímavosti:

  • Na ostrovech nenaleznete auto.
  • Děti do 15 let mají na ostrovy vstup zakázán.
  • Pěstují se zde chlebové palmy, banány a kokosy.

Zpáteční jízdenka na Pitcairnovy ostrovy z Nového Zélandu vyjde v přepočtu na 75 tisíc.

Zdroje: