Starověký slovanský horoskop předpovídá, že březen bude ve znamení změn a nových příležitostí

Starověký slovanský horoskop předpovídá, že březen bude ve znamení změn a nových příležitostí
Štěstí bude přát odvážným – proto se změnám nesnažte vyhýbat, ale naopak je přivítejte. Znamení slovanského zvěrokruhu představují zvířata, která hrála v životě našich předků velmi důležitou roli. Slované žili v souladu s přírodou a mohli tak každodenně pozorovat život, který se kolem nich odehrával.

Z chování zvířat vypozorovali podobné charakteristické vlastnosti lidí, jejich silné a slabé stránky, jejich sílu, odvahu nebo naopak obavy a ústup. Každé zvíře je středem jednoho ze šestnácti nebeských chrámů, jež střeží vždy jeden z patronů – staroslovanských bohů.

Kanec (bůh Ramchat, strom hrušeň ): 20. září – 12. října

Během měsíce března se snažte být aktivní. Je čas na realizaci těch nejambicióznějších plánů, stačí se nezaleknout a být vytrvalý. Dodržujte pitný režim a odlehčete si jídelníček na méně masitou stravu. Důležitý je příjem vitamínů nejlépe v podobě ovoce a zeleniny, zelených klíčků.

Štika (bohyně Rozhana, strom švestka): 12.října – 3. listopadu

Ačkoliv se obecně velmi těžce přizpůsobujete změnám, v měsíci březnu byste měli výzvu změny přijmout a to i za předpokladu, že budete mít určité pochybnosti. Březen je vám nakloněný a veškeré změny, které přijmete nebo podniknete budou ve váš prospěch.  Také je na čase začít s lehkým sportování, byť by to měla být 2x týdně kratší, ale svižnější procházka. Nezapomínejte na pitný režim, nejlépe neperlivou vodu s citronem.

Labuť (bohyně Makosh, strom borovice): 3.listopadu – 24. listopadu

V březnu pro vás bude důležité vyslechnout si názory ostatních a některé z nich si vzít více k srdci. Je čas i na stále odkládanou návštěvu, ze které máte mírné obavy či strach. Pokud hledáte novou lásku, březen vám ji pošle do cesty nebo vás nasměruje tak, abyste ji co nejdříve potkali. Do jídelníčku zahrnout vitamín zinek.

Pokud hledáte novou lásku, v březnu možná nějakou potkáte
Pokud hledáte novou lásku, v březnu možná nějakou potkáte | Zdroj: martinan / Depositphotos

Had (bůh Semargl, strom lípa): 24. listopadu – 17.prosince

Pozor na vztahy na pracovišti. Je důležité respektovat svého nadřízeno, jelikož by se vám to nemuselo v opačném případě vyplatit. Nesnažte se ani přespříliš vyhovět svému nadřízenému stálými přesčasy, které děláte jen kvůli prémiím nebo možnému povýšení. Čas využijte raději tím, že si zajdete do kina, divadla nebo jen tak na nákupy. Věnujte se sami sobě.

Havran (bůh Kolada, strom modřín): 17. prosince – 8. ledna

Snažte se být více s rodinou a věnovat se všem jejím členům. Je ideální čas na společný výlet nebo na nějakou společnou kulturní akci. Více naslouchejte svým dětem nebo svému partnerovi. V pracovním životě se bude více dařit těm, kteří se živí řemeslnou prací. Omezte přísun alkoholu a sladkých nápojů. Zkuste přestat sladit čaj nebo kávu.

Medvěd (bůh Svarog, strom buk): 8. ledna – 1. února

Březen se ponese v duchu velmi náročných úkolů, ať už v pracovním nebo soukromém životě. Netřeba propadat panice, pokud k nim přistoupíte s otevřenou myslí a nic neuspěcháte, zvládnete úkol velmi dobře vyřešit. V domácnosti je načase pustit se do tolik odkládaných drobných prací, pokud je nevyřešíte v březnu, budou odloženy opět na neurčito. Do jídelníčku zařadit ovoce s vyšším obsahem vitamínu C – pomeranče, mandarinky, grep i citrony.

Čáp (bůh Rod, strom vrba): 1. února – 25. února

Čápům bude v březnu štěstí přát při početí a plánování rodičovství. Pokud se chystáte založit rodinu, věnujte se tomu v průběhu března velmi intenzivně, ale zároveň spontánně. Pokud má jeden z partnerů pochybnosti o založení rodiny, v březnu se vám ho snadněji podaří přesvědčit o tom, že už je ten správný čas. Jídelniček by měly obzvláště ženy obohatit o všechny zelené potraviny.

Vlk (bůh Veles, strom topol): 25. února – 22. března

Spolupráce a kompromisy v partnerském životě jsou základem zdravého a dobře fungujícího vztahu. Nezapomínejte na to a zkuste se svému partnerovi / partnerce podřídit. Vztah to nejen posílí, ale i upevní a zároveň vnese do života svěží vzduch. V práci se příliš nepřeceňujte a naopak zkuste zvolnit, jinak by to mohlo mít vliv na psychické – mentální zdraví. V jídelníčku omezit kofein.

Liška (bohyně Marena, strom habr): 22. března – 15. dubna

Konečně se dočkáte uznání, na které čekáte. Případnou další výzvu si však dobře rozmyslete, v březnu byste měli více odpočívat a užívat si jarního sluníčka na čerstvém vzduchu. Pracovní pauzu si totiž velmi zasloužíte a je na čase, abyste se naučili užívat si nicnedělání. Jídelníček obohatit o ryby, rybí pokrmy případně nahradit rybím olejem.

Tur (bůh Kryšeň, strom osika): 15. dubna – 7. května

Ve svém pracovním úsilí nepolevujte, bude ještě chvíli trvat, než se dočkáte zaslouženého uznání a odměny. Březen vám přinese nové možnosti, které vás v pracovní činnosti velmi posunou. Nezapomínejte na návštěvu zubaře nebo dentálního hygienisty. Nezbytným potravinovým doplňkem je vápník.

Los (bohyně Lada, strom bílá bříza): 7. května – 30. května

Je načase vyrazit do společnosti a to nejlépe v doprovodu přátel nebo partnera. Ideální je i odpočinkový wellness pobyt, kde vám nejlépe prospěje návštěva sauny a možné potní ceremoniály. Pozor na podvodníku nebo zloděje, pečlivě dbejte na osobní věci. V jídelníčku vám chybí luštěniny, ochutnejte cizrnu, fazole nebo klasickou čočku.

Sokol (bůh Vishena, strom třešeň): 30. května – 21. června

Rozhodnutí, které je před vámi bude velmi náročné a výsledek bude vždy pro jednu stranu nepříliš příznivý. Z počátku bude celá situace velmi komplikovaná, ale s odstupem času zjistíte, že jste se rozhodli správně a mohlo to být bez zbytečného emočního vytížení.  Nové chutě jsou výzvou – zajděte si třeba do asijské, mexické nebo francouzské.

Kůň (bůh Kupala, strom jilm): 21. června – 13. července

V průběhu měsíce března budete mít velkou touhu poznat nové věci, seznamovat se novými lidmi ba dokonce i potřebu měnit zaměstnání. Při změně však buďte velmi obezřetní a nepouštějte se do nich bez rozmyslu. Ve změnách se vám bude poměrně dobře dařit, ale přijít by mohlo i rozhodnutí, které bude zásadní a nepříliš šťastné.  Zahlenění organismu by uvítalo eliminaci mléka a mléčných výrobků.

Orel (bůh Perun, strom dub): 13. července – 4. srpna

V poslední době se více uzavíráte sami do sebe, což není po emoční stránce vítaným rozhodnutím. Máte kolem sebe poměrně dost lidí, kteří čekají, že se jim více otevřete a s problémem, který vás trápí, se svěříte. Přestaňte se přetvářet, podceňovat nebo naopak přeceňovat.  Pitný režim obohatit o ovocné a zeleninové šťávy, smoothie nápoje.

Rys (bůh Tarch, strom jasan): 4. srpna – 28. srpna 

Že už si ani nepamatujete, kdy jste naposledy vykonali nějaký dobrý skutek? Březen je ideálním měsícem pro charitativní činnost. V práci je potřeba více zapracovat na detailech, které spíše podceňujete, ale jsou velmi důležité. Přínosem vašeho jídelníčku bude bazalka – nejlépe ta čerstvá, kterou je možno pěstovat i na okenním parapetu.

Panna (bohyně Živa, strom jabloň): 28. srpna – 20. září 

Přestože je vaše povaha velmi obětavá, pomáhejte jen tehdy, pokud vás o pomoc někdo požádá. Příliš obětovati škodí – v tomto případě by se mohlo projeti naprostým vyčerpáním organismu.  Pozornost věnujte více sami sobě. Ne vždy jsou cukry nežádoucí, určitě si zasloužíte něco sladkého třeba v podobě oblíbeného dortíku.

Zdroje článku: