Sen o smrti

Sen o smrti
Vidět smrt ve snu značí velkou životní změnu nebo životní zkoušku, kterou doprovází obava z této změny a z vlastního selhání. Sen vám ukazuje, že končí určité období a je čas posunout se dál.

Snář říká, že pokud se vám zdá o vlastní smrti, odchází vaše staré já a přichází nové. Končí jedna životní etapa a přichází  další, ve které budete silnější a zkušenější.

Smrt ve snu je pouze symbolická, proto se nemusíte obávat ničeho jiného.

Výkladem snu je také situace, kdy se začínáte v životě chovat podle jiného vzorce a nejste omezováni jako v minulosti. V tomto období můžete zažít nové začátky a rozvinout svou osobnost. Také může značit to, že máte obavy z vlastního selhání.

Symbolika vaší dospělosti

Stalo se, že se vám zdálo o smrti blízkého člověka? Jestliže se vám ve snu odehrála smrt otce nebo matky, také nemáte důvod k obavám. Dospěli jste a odstřihli jste se od rodičovských vzorů. Máte jiné životní postoje než vaši rodiče. Pokud se vám zdálo o smrti manžela nebo manželky, je to reakce na situaci, která se již stala. Dejte volný průchod svým pocitům a hněvu vůči tomuto člověku.

Upozornění na vlastnosti a pocity

  • Jestliže se vám zdálo o smrti jiných lidí, znamená to, že každý takový člověk může symbolizovat určitou vlastnost nebo pocit, který už nemáte nebo se jej chcete zbavit.  
  • Pokud uvidíte ve snu umírat dítě, znamená to, že byl potlačen a zničen vznikající problém už v jeho začátku. Dejte si ale pozor, abyste nepotlačovali ambice, které můžete nadále rozvíjet. Snáře o tomto snu také říkají, že chcete dospět a zbavit se své dětinskosti.
  • Když ve snu uvidíte mrtvolu, pohlídejte si své přátele. Může se lehce stát, že máte ve své blízkosti člověka, který vás zneužívá.
  • Měli jste sen, kde jste zemřeli rychle a tragicky? Znamená to, že vedete zbrklý život. Přibrzděte a začnete více vnímat své okolí. Pokud se vám zdá o pomalém umírání, sen symbolizuje problémy ve vztazích.