5 nejčastějších snů, při kterých si opravdu neodpočinete

5 nejčastějších snů, při kterých si opravdu neodpočinete
V práci se vám nedaří, s rodinou jste rozhádaní a nestíháte platit faktury? Říkáte si, že půjdete dnes už raději spát, abyste si od všech těch starostí odpočinuli, ale neuniknete jim ani ve snu.

Stres, s nímž se potýkáme přes den se promítá i do snů. Ve skutečnosti nám takové sny poskytují vodítko na zvládání obtížných situací v reálném životě. 

Hoří!

Zdroj: Autor: Gorb Andrii / Shutterstock

Se zoufalstvím pozorujete, jak váš dům mizí v plamenech. Vše, co jste po celá léta budovali se ztrácí v oblaku kouře. Dům, který ve snu vidíte je ve skutečnosti vaše mysl. Vaše mysl je zaplavena kouřem a volá o pomoc. 

Co vám sen radí: Je nejvyšší čas zvolnit. Zajistěte si hlídání dětí, vypněte mobil a nikým se nenechte rušit. Najděte způsob, jak se uvolnit a přijít na jiné myšlenky. Možná si uvědomíte, že potřebujete konečně změnit práci a začít se věnovat tomu, po čem tajně toužíte. Nechte vaši mysl odpočinout a zastavte se dřív, než dojde k úplnému vyhoření.

Krádež

Ať už jste ve snu okradeni o auto, vybavení bytu nebo jen o peněženku, tento sen může souviset s nejistotou v životě a ztrátou motivace. Věci, které nám patří, pro nás mají nejen materiální, ale také citovou hodnotu. Pokud o ně ve snu přijdeme, přicházíme zároveň o vlastní jistotu. 

Co vám sen radí: Ať už se jedná o nedostatek motivace nebo dlouhodobou nejistotu, vaše mysl pravděpodobně touží znovu najít své jisté místo. Není pro vás čas vyzkoušet něco nového, protože momentální situace pro vás nejspíš není úplně příznivá.

Zmeškali jste

Zdá se vám často o tom, jak na poslední chvíli dobíháte autobus, před nosem vám ujíždí vlak nebo přicházíte na důležitou poradu právě ve chvíli, kdy končí? Nejste sami, takové sny jsou jedny z nejčastějších a zdají se nám především proto, aby nás upozornily na vypjatý časový režim. 

Co vám sen radí: Sestává-li se váš život jen z neustálých termínů, zvolněte, a promyslete si, co je pro vás skutečně důležité a bez čeho se obejdete. Zeptejte se sami sebe, co vám utíká před nosem, a hlavně co vám brání, abyste přišli včas? 

Stres ve škole

I pokud už školu máme dávno za sebou, pocity školního stresu v nás zůstávají uloženy dlouhá léta. Může se nám zdát, že nemůžeme najít svou třídu, jsme zkoušeni nebo nestihneme přijít včas na maturitní zkoušku. Všechny tyto situace jsou velmi nepříjemné a pokud se nám o nich zdá často je dobré se zamyslet, co nám to říká.

Co vám sen radí: Hledáme-li svou třídu, možná si i ve skutečnosti nejsme jisti, kam patříme. Pokud ve snu nestihneme přijít na zkoušku včas, zamysleme se nad tím, jakou důležitou schůzku nebo činnost v bdělém stavu neustále odkládáme? 

Zapomínání

Sny, ve kterých zapomeneme, že jsme někde nechali nákup, klíče nebo dítě jsou naprosto běžné. Jsou taktéž důsledkem stresu, který prožíváme v bdělém stavu a posilují náš smysl pro zodpovědnost. Stres ve snech by se však neměl stát rutinou. 

Co vám sen radí: Sen, ve kterém něco zapomeneme může symbolizovat naši celkovou únavu ze zodpovědnosti. Nenaložili jste si toho v poslední době příliš? Zodpovědnost neznamená připoutanost, dejte také prostor sami sobě a dovolte si odpoutat se.