Snaží se nám duchové něco sdělit aneb proč se nám zdají sny o zesnulých a co znamenají

Snaží se nám duchové něco sdělit aneb proč se nám zdají sny o zesnulých a co znamenají
Ve snech se může stát cokoliv. A občas nás v nich mohou navštívit zesnulí přátelé či příbuzní, ale i úplně neznámí lidé. Nemusíte se bát, takové sny jsou úplně běžné. Opravdu s námi mrtví skrze ně komunikují nebo nám je jen připomíná naše mysl? Podívejte se na pravý význam těchto snů.

Sny o mrtvých obecně

Pokud ve snu vidíme mrtvou osobu, ale nevíme, o koho jde, vyjadřuje to často naše vlastní pocity a problémy.

Zdroj: Autor: vchal / Shutterstock

Je to většinou část nás samých, kterou chceme nechat za sebou. Jde o nějakou část našeho života, která v nás již “zemřela” a poukazuje na to, že jsme se už posunuli dál.

Může to ale znamenat i ztrátu motivace, spokojenosti nebo radosti ze života. Důležité jsou vaše vlastní pocity.

Sny o zesnulých blízkých

Když přijdeme o někoho blízkého, děje se s námi řada věcí. Na osobu neustále vzpomínáme, a tak v naší mysli žije ještě dlouhou dobu po smrti. Vlastně si je znovu vytvoříme ve své hlavě a připomínáme si pocity, které v nás zanechali. Existují dva typy snů o zesnulých blízkých – buď s námi opravdu komunikuje jejich duše nebo nám je pocity a vzpomínky znovu připomínají.

Návštěva zesnulé osoby ve snu může znít opravdu nereálně, ale spousta lidí podobný zážitek již několikrát prožila. Samozřejmě ale vždy záleží hlavně na vás, jaký máte ze snu pocit a jestli vám připadá skutečný. Nicméně ve spánku duše zemřelých hovoří k našemu podvědomí, ne k vědomé části mozku, a tak je pro ně jednodušší se s námi znovu spojit. Může to být jen krátké rozloučení nebo delší rozhovor. Důležité jsou podrobnosti, podle nich poznáte, jestli mohlo jít o skutečnou návštěvu mrtvé osoby. Většinou jde o velmi živé sny, které vnímáme všemi smysly – cítíme teplotu, doteky, vzduch, chůzi nebo i energii, kterou vyzařují. Sen v nás často něco zanechá a zkrátka poznáte, že jste zažili něco zvláštního a neuvěřitelného.

Na osobu neustále vzpomínáme, a tak v naší mysli žije ještě dlouhou dobu po smrti.

V druhém případě se v našich snech zemřelí objeví pomocí našich emocí a pocitů. Stále nejsme vyrovnaní se ztrátou a žal a smutek nás nutí na osobu neustále myslet. Na tyto sny mají vliv pouze naše vzpomínky a při truchlení nad zesnulou osobou nás mohou často potkat.

Ve snech o mrtvých ale nemusí jít jen o lidi, může se nám zdát například i o zesnulé kočce či psovi, jejichž ztráta pro nás byla také náročná.

Vždy je ale nejlepší pořádně se zamyslet nad svými vlastními pocity, protože kdo jiný zvládne vaše myšlenky ve snech vyložit lépe než vy sami? Nejlepších výsledků dosáhnete, když si své sny budete ráno zapisovat a nezapomenete tak ani na menší detaily, které mohou být velmi důležité.