Relaxační techniky pro snadné usínání

Relaxační techniky pro snadné usínání
Naučte se vnímat ložnici jako pokojný koutek svého domova, jako své útočiště před každodenním shonem. Ložnice je posvátným prostorem pro odpočinek a relaxaci a načerpání nových sil do nového dne.

6 tipů pro klidný spánek:

1. Neumisťujte do ložnice počítač ani stohy práce. Vybavte ji uklidňujícími barvami a tlumeným osvětlením a odstraňte nepotřebné oblečení i jiné zbytečnosti. 

2. Dlouhá teplá koupel má na tělo uklidňující účinek, který lze ještě zesílit přidáním aromatických olejů. Experimentujte, dokud nenajdete vůni, která vám skutečně vyhovuje, avšak na spánek jsou tradiční tři oleje. Levandule pomáhá při nespavosti, napětí a únavě, jasmín má harmonizující účinky a meduňka léčí úzkosti.

3. Než si půjdete lehnout jemně si namasírujte chodidla vonným olejem nebo bylinnou mastí. Promačkání reflexních bodů na ploskách chodidel vám uvolní celou nervovou soustavu. 

4. Nejméně hodinu před spaním nic nejezte a nepijte kávu. Namísto toho, vypijte něco zklidňujícího jako je mléko s medem nebo meduňkový čaj. 

5. V posteli uvolněte tělo postupným soustřeďováním na jednotlivé části, od konečků prstů až po temeno hlavy. Můžete pozornost přesměrovat také na zatažení části těla a jeho pomalým uvolňováním. 

6. Než zhasnete, řekněte si, že nyní uvolníte tělo i mysl, pak rychle usnete a budete klidně spát až do rána. Představte si, že vaše postel je náruč Boha nebo přírody, a přijímá vás takové jací jste, až vás příjemně ukolébá k hlubokému spánku.