Nejhůře zvladatelní puberťáci podle zvěrokruhu

Nejhůře zvladatelní puberťáci podle zvěrokruhu
Dospívání patří k nejtěžším obdobím lidského života. Člověk neví, co si má myslet, kam ve skutečnosti patří a myslí si, že mu rodiče nerozumí. Snaží se vzdorovat autoritám poměrně často. Jak je na tom vaše dítě? Bude pro vás ve své pubertě doslova noční můrou? Podívejte se.

Beran (21. března – 19. dubna)

Vaše dítě bude v pubertě dělat rozhodnutí samo za sebe. Připravte se na to, že váš názor pro tyto dospívající lidi nic neznamená. Mají četné problémy s uznáváním autority, a pokud rodič řekne ne, vždy naleznou způsob, jak zákaz obejít.

Navíc jejich nápady a rozhodnutí se s přibývajícím věkem stanou více nebezpečnými, tudíž vy jako rodič se budete obávat o zdraví vašeho dítěte. Pokud mu po jeho chybě sdělíte, že udělalo chybné rozhodnutí a teď musí nést následky, uděláte přesný opak toho, co by chtělo, abyste udělali. Pravděpodobně bude vaše slova ignorovat.

Býk (20. dubna – 20. května)

Váš potomek si hned na začátku puberty udělá jasný obrázek toho, jaké názory bude zastávat, a neexistuje absolutně nic, co by jeho názor mohlo změnit. Dokonce ani vy. Tyto pevné názory mu dovolí myslet si, že hravě zvládne vše, do čeho půjde.

Je upřímný a nemá z ničeho strach, proto vaše rady bude brát na lehkou váhu a nebude se s nimi výrazněji zaobírat. Pokud se váš potomek chytne špatné party a jejich pravidla se stanou jeho vlastními názory, budete mít jako rodič obrovský problém. To se naštěstí neděje často, poněvadž ví, co je pro něj nejlepší.

Zdroj: fizkes/ Shutterstock

Panna (23. srpna – 22. září)

Vaše vlastní dítě vám v průběhu puberty začne dávat najevo, že jste pro něj naprosto nepotřební, poněvadž ono samo je mnohem chytřejší než vy. Nebude s vámi příliš komunikovat, jelikož bude celou dobu buď venku, nebo ve svém pokoji, kde bude zdlouhavě přemýšlet o všech věcech, které ho ten den potkaly a které se naučilo.

Častokrát je hádavé, pokud se rozhodne mít odlišný názor než vy, a také se neustále snaží být tím nejúspěšnějším členem rodiny. Své argumenty vždy obhájí fakty, které jste se nenamáhali hledat, a proto hádky s vámi vyhrává.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Ačkoliv se může zdát, že vaše dítě je příliš inteligentní, spolehlivé a morálka mu nedělá problém, dostalo se na tento seznam. Avšak až nezdravě příliš touží po úspěchu a může se vztekat, nebo s vámi dokonce přestat mluvit, pokud se domnívá, že mu v této cestě za úspěchem vědomě bráníte.

Pokud se rozhodne něco dělat, nic mu v tom nezabrání, ani vaše autorita. Ví, že to musí udělat hned a vytrvat v tom, aby byl v životě úspěšný a něco dokázal. Chce si ve stáří říci, že svým životem přispěl k posílení celé společnosti.

Zdroj článku: