Jóga: zrelaxujte tělo a zklidněte mysl

Jóga: zrelaxujte tělo a zklidněte mysl
Během cvičení jógy není třeba řešit žádné problémy, důležitá je hlavně trpělivost. Ve zdravém těle zdravý duch. To je pravda známá po celá staletí. Jóga nám pomáhá udržovat naše tělo zdravé a mysl čistou.

Chcete-li vylepšit postavu, lépe spát, mít zdravé vlasy, zmírnit nepříjemná onemocnění spojená se změnou ročních období, jako je například únava nebo deprese, podpořit oslabené tělo, získat sílu a vrátit biologické hodiny o několik let zpět, začněte cvičit ásany, tj. pozice jógy.

Na věku nezáleží!

Na rozdíl od fyzicky náročných cvičení, posilování, běhu nebo jízdy na kole není pro jógu věk žádnou překážkou. Fyzická zdatnost není nutná, protože díky józe posilujeme především hluboké svaly a zlepšujeme stav páteře a držení těla.

Hlavně systematicky a pravidelně

Abychom dosáhli správného účinku, musíme začít s dýchacími cvičeními a lehkými ásany. Lepší nálady dosáhneme jen díky systematické a komplexní práce s tělem. Zpočátku cvičte dvakrát týdně a postupně četnost cvičení zvyšujte. Důležitá je hlavně pravidelnost. Bohatě vám postačí dvacetiminutová sestava, pokud budete cvičit několikrát v týdnu a harmonogram dodržíte.

Žádné zatížení

Než začnete cvičit, snažte se vyvarovat těžkým jídlům. Raději si uvařte šálek zeleného čaje a v klidu jej vypijte. Během cvičení nezapomeňte mít stále po ruce vodu.

DŮLEŽITÉ: Pokud vám některá pozice způsobuje problémy a bolest, nezatěžujte tělo, nesnažte se ji za každou cenu provést.

Vybavení na jógu

Během cvičení se vám bude hodit malý ručník k otření potu. Oblečení musí být především lehké a pohodlné, nesmí vás omezovat při pohyb.  Zvolte například volné legíny a bavlněné tričko. Před cvičením si určitě sundejte řetízky, náramky, náušnice a další šperky.