Psi, kteří svou mohutností připomínají medvěda

Psi, kteří svou mohutností připomínají medvěda
Pokud byste tyto psy potkali v přítmí, lehce byste si je mohli splést s medvědem. Mají nadýchanou hustou srst, mohutné tlapy a někteří z nich mají mírně zúžené uši jako typičtí černí medvědi. Přitom se při dobře zvládnuté důsledné výchově stávají jedněmi z nejvěrnějších rodinných mazlíčků.

Tibetská doga

Mohutnost a vznešenost tohoto psa budí u lidí respekt. Tibetská doga může vážit až 80 kg. Je to svéhlavé plemeno, které patří do rukou zkušených kynologů. Tento inteligentní a obranářský pes nemá náladu poznávat nové lidi. Je však velmi oddaný své rodině a se svým pánem si vytváří neobvykle silné pouto.

Zdroj: Autor: Anna Krivitskaya / Shutterstock

Leonberger

Toto obrovské německé plemeno s bujnou zlato-černou srstí je milovníkem pohybu a zábavy. Je skvělým rodinným parťákem, se kterým je legrace, ale zároveň dobře plní úlohu hlídače. Přes svou mohutnost je to velmi citlivý pes, který nesnáší samotu. Nejlépe je mu v rodinném kruhu.

Karelský medvědí pes

Pokud hledáte přátelského psa, který má rád děti a přitom to není žádný drobek, seznamte se s karelským medvědím psem.

Některými rysy připomíná medvěda a svým zbarvením je podobný pandě. Je obdařen skvělým orientačním smyslem a bez problémů se zorientuje i desítky kilometrů od domova. Trpělivost a důslednost je však při jeho výchově nezbytná.  

Estrelský pastevecký pes

Zdroj: Autor: Joao Marques / Shutterstock

Toto plemeno je považováno jako jedno z nejstarších plemen Pyrenejského poloostrova. Je pojmenován podle pohoří Serra de Estrela v Portugalsku. Je klidný a vytrvalý, ale také inteligentní a sebevědomý jako většina pasteveckých psů. Pro svou sílu a schopnosti se využívá jako lovecký či služební pes. Jeho chovatel musí být důsledný a nedovolit psovi převzít velení, pak se stane miláčkem celé rodiny.  

 

Zdroj: