3 tipy, jak si najít v práci dobré přátele

3 tipy, jak si najít v práci dobré přátele
V dětství může být vytváření přátelství o něco snadnější, nicméně pro některé z nás to může být občas skoro nadlidský úkol. Každý z nás je jiný, a především introverti se v těchto situacích cítí jako vhozeni do arény. Nemusí to být však boj na život a na smrt. Poučte se z těchto několika tipů a najít si přátele, bude hned o něco snazší!

Tip 1: Naslouchejte a dojdete poznání

Každý člověk potřebuje individuální přístup, zejména pokud jde o kolegy v práci. Je důležité si zde udržovat odstup, abyste nebyli příliš vetřelí a zároveň využít i blízkosti abyste vytvořili vztah důvěry. Nejčastější rada psychologů zní: Hledejte podobně smýšlející lidi Nejjednodušší je najít společný jazyk s osobou, která má podobné koníčky a zájmy. Nenápadné rozhovory u oběda nebo šálku kávy mohou pomoci. Naslouchejte lidem kolem sebe a poznejte, kdo je vám podobný.

Tip 2: Zúčastněte se všech druhů aktivit

Některé akce, například firemní, sponzoruje zaměstnavatel, některé organizují samotní zaměstnanci. Pokud se takovým schůzkám vyhýbáte, připravujete se o možnost připojit se k týmu a navázat s někým bližší vztah. Takže neváhejte a jděte na společné sportovní zážitky, jděte s kolegy do klubů a restaurací, podpořte myšlenku společného trávení času a pak si určitě získáte nové přátele.

Tip 3: Obědy jsou jako dělané pro konverzaci

Využijte obědové pauzy a jděte se všemi někam na jídlo. Je už úplně jedno, jestli se bude jednat o firemní kantýnu nebo místní restauraci. Pokud totiž jíte nejraději úplně jinde daleko od ostatních, je hned mnohem méně pravděpodobné, že byste se s někým mohli spřátelit. Taky můžete zajít s týmem nebo kolegou do kavárny. Neformální atmosféra vám umožní se uvolnit a povídat si o různých tématech. Svou snahu můžete završit tím, že občas přinesete něco dobrého na zub ke kávičce do kanclu!

Zdroj:

  • autorský text