Jaká je vaše povaha podle velikosti nohou?

Jaká je vaše povaha podle velikosti nohou?
Vaše nohy toho o vás mohou mnoho prozradit. Tvar i délka chodidel vypovídají hodně o vaší povaze. Máte dlouhá štíhlá chodidla, nebo naopak široká? I z toho se dá vyčíst mnohé o vaší povaze. Něco o vás mohou prozradit i prsty u nohou nebo celkově typ nohou.

Široká chodidla

Pokud máte široká chodidla, znamená to, že máte potřebu být neustále v pohybu. Neumíte odpočívat a jste neustále v zápřahu. Pozor, abyste díky tomu neměli v budoucnosti zdravotní problémy!

Dlouhá a štíhlá chodidla

Necháváte se rádi hýčkat. Máte velký cit pro estetiku a věnujete se s nadšením zkrášlování domova. Jste typ člověka, kterého baví, když ho ostatní rozmazlují.

Římská chodidla

Tento typ chodidla patří mezi nejběžnější. První tři prsty jsou stejně dlouhé a zbylé dva prsty jsou sestupně o trochu kratší. V takovém případě jste otevření a společenští a máte výrazné charisma. Jste ochotni učit se nové věci a rádi cestujete. Často jste ale příliš hrdí a sebevědomí. Upřednostňujete kariéru před rodinným životem.

Ukázka římských chodidel, Zdroj: kei907/ Shutterstock

Řecká chodidla

Pokud máte chodila do tvaru stříšky, nejdelší ukazováček, následuje palec a ostatní prsty klesají směrem k malíčku, máte tento typ chodidel. Jste kreativní, velmi aktivní a máte rádi sport. Umíte se radovat ze života. Tento typ nohy je nejčastější u sportovců a umělců. Můžete být ale příliš impulsivní, což vede k nadměrnému stresu.

Obdélníková chodidla

Jde o chodidlo, kde mají všechny prsty téměř stejnou délku. Pokud máte nohy tohoto typu, jste přemýšliví a vždy důsledně zkoumáte každé své rozhodnutí. Je na vás absolutní spoleh. Umíte vždy zachovat chladnou hlavu a vyhodnotit pro a proti. Děláte pouze promyšlená rozhodnutí.

Mezera mezi druhým a třetím prstem

Pokud máte mezeru mezi druhým a třetím prstem, pak to o vás vypovídá, že se umíte radovat ze života. Jste veselé povahy, ale nejste lehkovážní a důležitá rozhodnutí dokážete objektivně vyhodnotit.

Umíte hýbat malíčkem?

Pokud umíte samostatně hýbat malíčkem, taky to o vás leccos vypovídá. Partner to s vámi nejspíš nebude mít snadné, protože máte sklony k flirtování a impulsivní, dobrodružnou povahu. Tento rys je typický pro nevěrné povahy. Rádi pracujete na volné noze a preferujete nezávislost.

Vyšší nárt

Jste nezávislí a samostatní. Bez problémů se obejdete bez cizí pomoci. Pokud máte nárty naopak velmi nízké, jste velmi rádi ve společnosti druhých a rádi bavíte ostatní.

Povahu prozradí i délka nohou

Především u žen je důležitá i délka nohou. Ty s kratšíma nohama stojí pevně a sebevědomě na zemi, ale mohou trpět změnami nálad. Ty s dlouhýma nohama jsou zase velmi citlivé a romantické, dávají přednost svému vysněnému světu a občas mívají problém s realitou.

Stojíte často s nohama u sebe?

I z postoje se dá vyčíst, jací jste. Máte tendenci stát rovně s nohama u sebe? Pak jste klidný, praktický a trpělivý člověk. Pokud stáváte s široce roztaženým nohama, trváte za každou cenu na svém. V takovém případě byste měli být flexibilnější. Zkřížené nohy zase upozorní na to, že jste netrpěliví, temperamentní a energický člověk. Postoj o vás zkrátka také řekne vše!

Zdroj článku: