Vaše bydlení ovlivňuje vaši osobnost více, než si myslíte

Vaše bydlení ovlivňuje vaši osobnost více, než si myslíte
Za dveřmi vašeho domova je spousta věcí. Pozorní návštěvníci podle vašeho stylu okamžitě odhadnou, jaký jste typ osobnosti. Chcete vědět, co si o vás mohou myslet?

Dům plný rostlin

Ať už vaše rostliny rostou, zelenají se a jsou plné života, nebo umírají a hnědnou, ostatní mohou poznat, jak se o své věci staráte. Totéž platí i pro typ rostliny. Například dlouhověké bromélie mohou znamenat, že nejste člověk, který hledá pozornost, ale klidný a přizpůsobivý člověk, kterého snadno poznáte podle jeho charismatu.

Sukulenty jsou nervózní a mohou ukazovat vaši nezávislou stránku.

Lidé s orchidejemi jsou intuitivní a dobří posluchači a majitelé hadích rostlin jsou kreativní a silní introverti. Vzdušné rostliny jsou stejně extravagantní jako jejich majitelé –⁠ ke svému růstu nepotřebují půdu a vy jste volnomyšlenkářští, abyste se jim vyrovnali.

Velký a vzdušný dům

Váš dům je vystaven na odiv přátelům, rodině a hostům. Právě v soukromých prostorách našich domovů lze někoho skutečně poznat. Vzdušný a světlý dům může ukazovat na to, že někdo je emocionálně stabilní. Stačí jeden pohled na váš obývací pokoj a osoba, která ví, co má hledat, ve vás bude číst jako v knize.

Obývací pokoj je hlavním středobodem ložnice a z tohoto důvodu si lidé jako první všimnou toho, zda je gauč uklizený. Uklizení může ukázat, že tato osoba dodržuje rutinu –⁠ že dodržuje přijaté závazky.

Obývací pokoj, Zdroj: Zastolskiy Victor / Shutterstock

Bydlení plné barev

Barvy zvolené v domě mohou demonstrovat sebe sama. Odstíny červené, růžové a fialové vypovídají o láskyplném, sebevědomém člověku, zatímco bílé, béžové a šedé tóny prozrazují zabrzděné, chladné typy. Pruhy symbolizují sebevědomého ducha, puntíky označují zábavné postavy, zvířecí potisky vypovídají o kreativní duši, zatímco nervózní osoby volí geometrické vzory.

Byt s kupou věcí

Množství chaosu ve vaší domácnosti je nepřímo úměrné míře vaší úzkosti. Máte nepořádek v zásuvkách na ponožky? Máte pod postelí prach nebo nepořádek v komodě? Pokud nejste posedlí každým smítkem špíny, svědčí to o tom, že se orientujete na detaily.

K tomu, abyste se cítili dobře, nepotřebujete mít své prostředí pod kontrolou. Méně úzkostliví lidé zaměřují svou pozornost na uspořádání životně důležitějších částí svého života. Výhody udržování čistého domova však přesahují pouhý odraz vašich vlastností a návyků.

Zdroje článku: