Sny o květinách vypovídají o úspěchu, radosti a sebelásce

Sny o květinách vypovídají o úspěchu, radosti a sebelásce
Květina je symbolem štěstí, bohatství, lásku a soucit. Sen o čerstvých květinách vypovídá o příznivých podmínkách a radostných událostech. Pojďte se kochat voňavými květinami ze snů ještě dříve než přijde jaro.

Co znamenají barvy květin ve snech:

  • Červené květy odkazují na vášeň či hněv
  • Světle modré květy značí klid a harmonii, tmavě modré květy mohou znamenat smutek či tíhu
  • Žluté květy znamenají dobrou komunikaci, otevřenost a sebedůvěru
  • Bílé květiny představují čistotu a lásku
  • Oranžové květy vyzařují radost a nadšení

Druhy květin, které se objevují ve snech:

Pomněnka

Tato křehká modrá květinka je symbolem odloučených milenců. Váš sen může souviset se vztahem, který právě prožíváte. Proč cítíte smutek?

Narcis

Patří k prvním jarním květinám, které přináší radost a optimismus. Je symbolem naděje a obnovy. Narcis je podle řecké mytologie také znakem neopětované lásky. Nesouvisí váš sen se začátkem něčeho nového, do čeho se chcete pustit? 

Lilie

Tato vznešená rostlina byla posvátnou květinou panenských bohyň. Lilie je také symbolem nevinnosti, cudnosti a čistoty. Původně byla používána v pohřebních vazbách a byla spojována se smutkem a truchlením. Lilie ve váze přinášela smůlu. Dnes se často používá ve svatebních kyticích.

Zdroj: Pelevina Ksinia / Shuttertock

Růže

Rudá růže je symbolem vášně a touhy. Bílá růže značí panenství a rozkvět duchovních sil. Žlutá růže je spojována s přátelstvím, a růžová růže se srdcem a něžností. Sen o trnité růži může naznačovat problém v milostném vztahu.

Sněženky

Drobné elegantní kvítky předpovídají naději, znovuzrození a obnovu. Objeví-li se ve snu sněženky, může to znamenat záblesk naděje po těžkém období. 

Tulipán

Další jarní květina, jež pochází ze staré Persie, kde byla této rostlině přisuzována schopnost uzdravovat zlomená srdce a nastolovat mír. Tulipán značí vytříbenost a harmonii.

Orchidej

Pěstování orchidejí je náročné, její význam tedy zároveň vypovídá o její hodnotě. Sen, ve kterém se objeví orchidej značí vznešenost, hojnost a přepych. Ve spojitosti s láskou může tato květina znamenat nabídku k vážnému sblížení.

Lotos

Lotosový květ je důležitým symbolem mnohých náboženství. Ve východních zemích představuje všechny aspekty stvoření. Podle buddhistické legendy byl lotos prvním květem, který se na zemi objevil. Vyrůstá z bahna a dere se špinavou vodou, až se zářivě čistý objeví na hladině. Symbolizuje tedy cestu, kterou je třeba ujít k osvícení.

Zdroj: Anatoly Maslennikov / Shutterstock

Luční květiny

Krásné drobné i větší květy, které nepostrádají krásu, ale přitom jsou obyčejné a jednoduché. Malé sedmikrásky značí nevinnost a dětskou hravost. Modré zvonky rozeseté po louce přinášejí dobré zprávy a přátelství. A kráska kopretina je zase symbolem trpělivosti, nevinné lásky a čistoty. Sen o rozkvetlé louce vypovídá o touze po hravosti. Možná toužíte po jednoduchém životě, ve kterém mají malé věci velkou hodnotu.