Mysteriózní a tajuplná místa najdeme na celém světě: Tyto tři jsou nejznámější v Americe

Mysteriózní a tajuplná místa najdeme na celém světě: Tyto tři jsou nejznámější v Americe
Některá místa jsou jak dělaná pro nadpřirozenou aktivitu. Ať už strašidelné lesy, děsivé zámky či mysteriózní oblasti, ve kterých se dějí paranormální jevy. Fascinace těchto míst, která by mohla být z hororových filmů, nás prostě zaujme. Následující tři mystery-místa najdeme v Americe.

Banff Springs Hotel, Kanada

Díky filmu „Osvícení“ od Stanleyho Kubricka je kanadský hotel Banff Springs podle místních obyvatelů domovem mnoha duchů a tajemných událostí. Místní vyprávějí příběhy o celých rodinách, které byly chladnokrevně zavražděny v místnosti 873. Jiní hovoří o tom, že se znovu objevili vrátní, kteří prostě zmizeli ve vzduchu.

Ale pokud si myslíte, že to jsou jen nesmysly, a že se vám tam stejně nemůže nic stát, pak vás tu čeká doopravdy dokonalá dovolená. Pohledný hotel v baronském stylu je zahalen krásnými vrcholy kanadských Skalistých hor a nabízí přístup k ikonickým lyžařským polím. Ale stojí takovéto prázdniny za riziko přespat v tajuplném hotelu, kde možná na vždy zmizíte? Jasná je jen jedna věc: Pokud vám přátelé nebo kolegové koupí lístky do Banff Springs Hotelu, trochu se zamyslete nad vašim vztahem.

Místní vyprávějí příběhy o celých rodinách, které byly chladnokrevně zavražděny v místnosti 873. Jiní hovoří o tom, že se znovu objevili vrátní, kteří prostě zmizeli ve vzduchu.

Eternal Flame Falls, USA

Zdroj: Jay Ondreicka / Shutterstock

Pokud se ponoříte do klikatých turistických stezek křižující přírodní park Chestnut Ridge, objevíte skrytý zázrak pojmenovaný Shale Creek, taktéž nazvaný Eternal Flame Falls. Toto přírodní unikum je skutečnou záhadou.

Shale Creek dokáže spojit dvě nejelementárnější síly Země na jednom jediném místě. Nejprve uvidíte samotné nádherné vodopády. Tyto kaskády ztékají dolů po různých vrstvách vytesané žulové skály. A mezi těmi vodopády nalezneme plamen. Tento plamen nikdy nezhasne a hoří již nespočet let. Přestože vědci tvrdí, že požár vzniká přítomností zemního plynu prosakujícího z podzemí, není tento fakt potvrzený. Každopádně je to jedinečný pohled vidět oheň uprostřed vody.

Zdroj: Fer Gregory / Shutterstock

Oblast 51, USA

Oblast 51 je magnetem pro konspirační teoretiky a už roky inspirovala lovce ufounů a mimozemské nadšence – dokonce se objevila v mistrovském díle Rolanda Emmericha „Den nezávislosti“ z roku 1996. Místo, které se nachází uprostřed nevadské pouště, je americkou vládou přísně hlídané a veškeré tam prováděné akce jsou tajné. Sice hlavně kvůli vyvíjení průzkumných a špionážních letadel, ale tomu velká většina amerických občanů nevěří. Pro ně je jasné, že tam leží mimozemšťani, a že se tam zkoumávají jejich extraterestrické letadla.

Zdroj:

  • autorský text