8 pravidel krásy podle princezny Diany

8 pravidel krásy podle princezny Diany
Princezna z Walesu, Diana Frances Spencerová (1. července 1961 Sandringham - 31. srpna 1997 Paříž) byla stejně krásná navenek jako uvnitř. Vše, co dělala – od stříhání špinavých blond vlasů po nošení modrých očních linek – vzbudilo mezinárodní pozornost.

Jen v den její svatby si obřad naladilo 17 milionů diváků z celého světa. Všichni obdivovali nejen její vnější krásu, ale také hodnou a štědrou osobnost. Ve svém životě totiž ráda podporovala charitativní sbírky a šířila dobro.

Starala se ovšem i o svůj zevnějšek. „Princezna Diana si uvědomila sílu vlasů a make-upu, a to je něco, co by nikdy neměl nikdo podceňovat,“ řekla jednou její vizážistka Mary Greenwell. I když byla skrz naskrz přirozená kráska, stále měla v rukávu nějaké triky. Zde najdete několik pravidel krásy, kterými se princezna řídila. Jak již bylo řečeno, princezna Diana milovala make-up, a to na všechny druhy událostí. Ať už to bylo na červený koberec nebo pohodové obědy, vždy chtěla vypadat co nejlépe. A díky přítelkyni a legendární britské vizážistce Mary Greenwell to vždy zvládla. 

Nesmírně dobře se vždy nalíčila," říká Greenwell, která spolupracovala se všemi od Cate Blanchett po Lily Jamesovou a také s Meghan Markle. ,,Líbilo se mi vylepšovat její krásu." Je to kráska, která je známá svými jiskřivě modrýma očima a dokonalou pletí. Díky příchodu čtvrté řady seriálu The Crown, která je ke shlédnutí na Netflixu, se dostala znovu do povědomí především mnohým ženám. Princezna předčasně zemřela v roce 1997

 Princezna Diana milovala make-up, a to na všechny druhy událostí, zdroj: Yuri Turkov / Shutterstock

Zde najdete 8 rad od princezny Diany k podpoření své krásy:

1. Péče o pleť

I když podle mnohých odborníků měla princezna krásnou pleť především díky svým genům, tak její krásný vzhled nikdy ona sama nepovažovala za samozřejmost. Každý den používala tonizaci, hydrataci, séra a SPF ochranu. 

2. Kvalitní spánek 

Nedostatek spánku způsobuje, že pokožka vypadá bledá a unavená, protože došlo k narušení krevního oběhu. Kromě toho je důležité se dobře vyspat, protože nedostatek spánku také způsobuje stres, který může zhoršit všechna kožní onemocnění. Sečteno a podtrženo: Když jste unavení, taky tak vypadáte!

3. Všechno s mírou

Pokud budete kouřit, pít nebo dělat cokoli přehnaně, zničíte si svou nejdůležitější krásu – svou pleť.“ Tímto heslem se princezna řídila a opravdu nepila příliš mnoho alkoholu.

4. Dokonalý make-up

Princezna měla svoji vizážistku, která vždy začínala hydratačním krémem, podkladovou bází, která přesně vyhovovala jejímu tónu pleti, a pak použila korektor ke zvednutí očního okolí. Samozřejmostí potom byla řasenka a rtěnku volila podle nálady v daném dni.

5. Oční linky 

Nikdy nenoste oční linky, které odpovídají vaší přirozené barvě očí. Princezna Diana často nosila modré oční linky. Modré oči by nikdy neměly nosit modrou tužku nebo stíny, jelikož to zmatní oči. 

6. Řasenka po celé délce řas

Dbejte nejenom na správný výběr řasenky, ale taky na její správnou aplikaci. Nanášejte pomalým pohybem od kořínků až po konečky řas. 

7. Vůně

Podle princezny Diany by se nikdy nemělo vycházet ven bez použití voňavky. Berte to jako takový poslední dotek krásy, který si věnujete.

8. Vlasy 

Riskujte se svými vlasy. V roce 1990, na natáčení s Vogue a fotografem Patrickem Demarchelierem, princezna Diana požádala kadeřníka Sama McKnighta, aby udělal nemyslitelné – ostříhal jí všechny vlasy. V ostrém kontrastu s dlouhými a objemnými vlasy z 80. let byl její styl sportovnější, více extravagantní. Ovšem většina lidí si dnes princeznu pamatuje s krátkými vlasy. 

Zdroje článku: