Střelci v krizi: Jak se tito dobrodruhové chovají v nouzi? A jak jim můžete pomoci?

Střelci v krizi: Jak se tito dobrodruhové chovají v nouzi? A jak jim můžete pomoci?
Jako odvážné, aktivní a dobrodružné znamení se Střelci do nesnází dostanou poměrně snadno. Jak si s náročnými situacemi ale umí poradit a co jim v nich nejvíce pomáhá?

Kdy upadají do krize?

Střelci se každou chvíli ocitají v nebezpečných nebo riskantních situacích nebo stojí před závažným rozhodnutím. Většinou si s tím však nelámou hlavu a snaží se spíše užívat veselých chvil, než dlouze přemítat nad problémy, které stejně zatím nemohou změnit. I oni ale samozřejmě mohou podlehnout velkému tlaku a stresu, takže když je toho na ně moc, také se hroutí a upadají do krizí. Přesto to je ale o něco méně než u jiných znamení.

Jsou totiž nenároční, umí být spokojení o samotě i ve společnosti a ani nepříznivé podmínky je většinou nevyvádí z míry. Jsou prostě přirozeně veselí a optimističtí, takže jim úsměv z tváře smaže opravdu máloco. To už musí být opravdu velké neštěstí nebo zklamání.

Změna je řešení

Pro Střelce jsou změny vzrušující. Nové neokoukané situace v sobě mají cosi záhadného, co Střelci mohou zkoumat a objevovat. A právě to na změnách milují. Z těžké krize jim tedy může pomoci alespoň krátkodobá změna prostředí nebo denní rutiny.

Nejlepším řešením pro ně je někam odjet a srovnat si myšlenky v hlavě někde daleko od domova a reality, kde jim jejich problémy nejsou každodenně připomínány. V neprozkoumaných končinách si navíc pročistí hlavu procházkami v novém prostředí nebo potkáváním nových lidí.

Všichni ale tuto možnost nemají, ať už kvůli zaměstnání, finančním prostředkům nebo jiným závazkům či omezením. V takových případech jim může prospět i jakákoliv menší změna.

Ze špatné situace je dokáže dostat také kontakt s lidmi. Když o svých problémech budou mluvit se svými blízkými, možná zjistí jejich příčinu a s ní i jejich řešení. Poté se mohou pustit do dalších změn a vrátit se opět do normálu. Jestli u Střelců něco takového vůbec existuje.

Neztrácí dobrou náladu

Ani v nouzi Střelci neztrácí hlavu. Většinou se negativní emoce snaží překonat vtipy a zábavnými aktivitami. Nezvládají se totiž jen topit v sebelítosti a trávit celé dny v posteli. I když si prochází něčím těžkým, najdou si čas zavolat rodině a nejbližším přátelům, vyjít si na procházku nebo dělat něco kreativního a zábavného.

Věří totiž, že se ze všeho dostanou, takže i když jim není zrovna hej, neztrácejí naději a posouvají se pořád dál.

Potřebují kolem sebe šašky

Střelci v krizi nepotřebují soucit a nedožadují se ani vážných konverzací. Za žádných okolností totiž neztrácí svůj smysl pro humor, a potřebují tedy zábavu. A to obzvlášť ve chvílích, kdy jsou na tom psychicky špatně. Nejlépe jim tedy pomůžete tím, že je budete bavit a vtipkovat s nimi, jako by se nic závažného nedělo. 

Pokud je chcete ze špatné situace nějak dostat, stavte se za nimi a bavte se. Střelci nepohrdnou vtipem, ani kdyby se jim pod nohama zrovna hroutil svět.

Zdroje článku: