Obři s něžnou duší: Nejklidnější plemena psů vhodná do milující rodiny

Obři s něžnou duší: Nejklidnější plemena psů vhodná do milující rodiny
Zvažujete, že si osvojíte psího společníka a neradi byste doma měli uštěkané stále poskakující pískle? Většinou platí, že čím je pes větší, tím je klidnější. Všichni psi však potřebují lásku, pozornost a vycházky do přírody. Podívejte se na ty nejklidnější psí plemena.

Každý pes, i ten sebeklidnější, se může zkazit špatnou výchovou. Proto buďte ve výchově svého psa laskaví, ale důslední. Nikdy psa netrestejte, ale opravdu vždy trvejte na dodržení pokynu, který zřetelně vyslovíte. Dopředu si sepište, proč si psa pořizujete a podle svého seznamu si vyberte to nejlepší plemeno, které s vámi bude šťastné, a vy s ním. 

Bernský salašnický pes

Salašnický pes hlídal zemědělské dvory a stáda dobytka na horských stráních. Tito psi jsou klidní, mírumilovní a přátelští vhodní jako rodinní společníci. Největší odměnou je pro ně společnost jejich rodiny, proto se absolutně nehodí do kotce. Nesnáší samotu, naopak ocení dlouhé procházky a výlety. 

Čtěte také: Výběr psího plemene podle horoskopu: Podívejte se, který pes se hodí k vašemu znamení

Irský setr

Chcete-li mít doma další dítě, pořiďte si setra. Je to pes, který s vámi dokáže hodiny odpočívat v pohodlí obýváku, ale když se zvednete, vyskočí a vyžaduje vaši pozornost. Irský setr se nehodí na hlídání, miluje svou smečku a chce s ní trávit co nejvíce času. Ocení výlety, běhání vedle kola i procházky k vodě. 

Čtěte také: Srovnání a recenze nejlepších krmiv pro psy

Německá doga

Velký pes s jemnou duší, který vám bude oddán jako žádný jiný. Německá doga má velice přátelskou a rodinnou povahu. Potřebuje být stále uprostřed své lidské smečky a vnímat lásku a radost kolem sebe. Je vhodná do rodiny s většími dětmi. Ráda si totiž s dětmi hraje, ale svou velikostí by menším dětem mohla nechtěně ublížit. 

Čtěte také: Psí horoskop: Poznejte svého psa podle znamení zvěrokruhu

Irský vlkodav

Vlastnictví irského vlkodava bylo předností šlechty. Tento pes byl významným darem královských rodin po celé Evropě. Dnes je tento něžný obr milujícím rodinným psem, který by neublížil živé duši. 

Čtěte také: Pořiďte si domů rýmovník, nenápadnou rostlinku s pozoruhodnými účinky

Novofundlandský pes

Pes, který zbožňuje lidi, práci a vodu. Má laskavé srdce, ke své rodině se chová něžně a starostlivě. Velice rád pracuje, a ať už s vámi bude chodit na výlety, k vodě nebo na cvičák, bude tím nejšťastnějším. Jen ho nenechávejte často samotného, utrápil by se steskem.

Čtěte také: Jaké kvality máte podle čínského zvířecího kalendáře