10 nejlepších momentů z 5. řady Koruny, které si určitě nenechte ujít

10 nejlepších momentů z 5. řady Koruny, které si určitě nenechte ujít
Tři děti vám prochází rozvodem, vyhoří vám dům. Není tedy divu, že 90. léta byla pro královskou rodinu nejhorší dekádou. O ní pojednává nejnovější 5. řada seriálu Koruna. Jaké jsou nejlepší momenty z celé série?

Streamovací platforma umí vykouzlit mistrovské seriály, které trhají rekordy ve sledovanosti. Seriál Koruna, jehož nejnovější série vyšla 9. listopadu 2022, není výjimkou. Seriál se opírá hlavně o události spojené s rozpadem manželství Charlese a Diany. Je nutné dodat, že některé scény nebo události jsou historicky nepřesné a jedná se o smyšlené situace, nikoliv realitu. Na některé kontroverzní scény se můžete podívat například zde.

Princ Phillip se spřátelil s Penny Knatchbullovou

Princ Phillip se začne se věnovat ježdění na bryčce. Věnuje se mu společně s rodinnou známou Penny Knatchbullovou. Po smrti malé dcery najde v přátelství s Phillipem oporu, což se nelíbí královně Alžbětě. Během rozhovoru zazní silná slova a z historie víme, že spolu pár vydržel až do jejich smrti.

Princezna Diana poskytuje informace ke knize Andrewa Mortona

V roce 1992, kdy se manželství Diany a Charlese rozpadalo, chtěla princezna Diana, aby její verze příběhu byla vyslyšena. S pomocí svého přítele Jamese Colthursta poskytla informace ke knize Andrewa Mortona. V květnu kniha vyšla a odhalila, jaké pro Dianu bylo přivdat se do královské rodiny, a způsobila pozdvižení.

Odluka Diany a Charlese

V listopadu se Charles a Diana vydali na poslední zahraniční turné a již zde bylo patrné, že je vztah v troskách. Pár se odloučil po 11 letech manželství v prosinci 1992. Celý příběh jejich rozchodu naleznete tady.

Nahrávky intimních rozhovorů Charlese a Camilly

Kauze se přezdívá „Tampongate“, což je dosti výmluvné. Soukromé telefonáty prince Charlese a jeho milenky Camilly Parker Bowlesové se dostaly do médií. Princ v nich mimo jiné mluví o tom, že by si přál být jejím tamponem. Aféra pobouřila celou veřejnost a pár se stal velmi neoblíbeným.

Princ Charles přiznává, že měl nemanželský poměr

Jakmile se na veřejnost dostaly záznamy z telefonátů milenců, nebylo již co zapírat, a Charles tak v televizním rozhovoru na jeho panství Highrove přiznal, že Dianu podváděl.

Princezna Diana a její šaty „odplaty“

Nejodhalenější šaty, jež měla Diana na sobě, a proto získaly přezdívku „Revenge dress“. Princezna je na sebe oblékla v ten samý den Charlesova rozhovoru, kde otevřeně přiznal, že jí byl nevěrný.

Proslulý rozhovor Diany s televizí BBC1 Panorama

Princezna Diana byla do rozhovoru vmanipulována reportérem Martinem Bashirem, což se dokázalo až o několik let později. Rozhovor byl odvysílán 20. listopadu 1995 a mimo jiné zde padla slavná věta: „V manželství jsme byli tři.“

Rozvod Diany a Charlese

Den po odvysílání zaslala královna Alžběta dvojici dopis, kde jim doporučuje rozvod. V seriálu sledujeme scénu, kdy se pár sejde v Kensingtonském paláci, posnídají spolu míchaná vejce a pitvají jejich manželství. Diana řekne, že nikdy neměla šanci, a na to jí Charles odvětí, že to ani Camilla. Jde vidět, že mu na ní velmi záleží, což Diana těžce nese. Tato scéna ukazuje, že jejich neshody byly hluboké. Nešlo je vyřešit jinak než rozvodem. (People.com)

Požár na hradě Windsor

Rok 1992 byl pro královskou rodinu obzvlášť bolestný. Domov panovnice zachvátil dne 20. listopadu požár. Scéna, kdy princ Phillip objímá svou ženu ve vyhořelé části, je skutečně srdceryvná a stojí za zhlédnutí.

Diana se seznamuje s rodinou Al- Fayedových

Během pólového zápasu se královna rozhodne, že nechce sedět s vlastníkem obchodního domu Harrods s panem Al- Fayedem a pošle za sebe jako náhradu princeznu Dianu. Ta si s Mohamedem padne do noty a společně na účet královny žertují. Diana se také seznámí s Dodim, jejichž láska bude jejich poslední v životě.