Odhalte tajemství vašeho osudu: Mayský horoskop na konec roku 2023, který nesmíte promarnit

Odhalte tajemství vašeho osudu: Mayský horoskop na konec roku 2023, který nesmíte promarnit
Na rozdíl od klasického západního horoskopu má ten mayský 20 znamení. A na každé z nich si hvězdy chystají něco jiného.

Jak začne podzim shazovat listí ze stromů, začne se pozornost všech 20 znamení mayského horoskopu přesouvat z jedné sféry do jiné. Pokud jste se tedy těšili na velmi klidný konec roku, nemáme pro vás příliš dobré zprávy. To pouze příroda se chystá ke spánku, vás se to bohužel netýká.

Ch´en (2. ledna – 21. ledna)

Posledních pár měsíců nebude rozhodně jednoduchých. Budou vás stresovat kolegové, rodina i přátelé. Vše se uklidní až s příchodem zimy, proto vydržte a nevěšte hlavu. Jako všechno, i toto přejde.

Yax (22. ledna - 10. února)

Podzim bude ve znamení práce a financí. Je možná změna zaměstnání i povýšení či zvýšení platu. Konec roku strávíte v klidu se s těmi, kteří jsou vašemu srdci nejbližší.

Sak (11. února – 2. března)

Lidé narozené v tomto znamení čeká na podzim nějaká finanční příležitost, kterou by neměli přehlédnout. Naopak s příchodem zimy byste měli být ve finanční oblasti naopak velmi opatrní, ať neutrpíte citelnou ztrátu.

Keh (3. března – 22. března)

Vaše problémy se budou s koncem roku stupňovat. Na podzim budete řešit ‘’jen’’ mezilidské vztahy, s příchodem zimy se však mohou objevit i zdravotní a finanční potíže, jejichž řešení nebudete moci odkládat.

Lidé narozené v tomto znamení budou muset řešit problémy
Lidé narozené ve znamení Keh budou muset řešit problémy | Zdroj: fizkes/ Shutterstock

Mak (23. března – 11. dubna)

Podzim bude ještě hodně hektický a budete dohánět resty. Jak pracovní, tak osobní. Koncem roku si však budete moci vydechnout a konečně si dopřát i pár dní zaslouženého odpočinku.

K´ank´in (12. dubna – 1. května)

Kladete na sebe i své okolí velmi vysoké nároky. Je načase se nad tímto postojem zamyslet a přestat sami sobě i ostatním tak usilovně dýchat za krk.

Muwan (2. května – 21. května)

Náročnost tohoto období ve vašem případě znamená nutnost jasně si vytyčit hranice. Což nebude v mnoha ohledech jednoduché. Pokud však uspějete, ušetříte si do budoucna mnoho problémů.

Pax (22. května – 10. června)

Váš konec roku se dá shrnout třemi slovy: práce, práce a zase práce. Budete dohánět resty a zároveň se snažit udržet krok s novými úkol, které se na vás budou valit. 

Kayab (11. června – 30. června)

Lidé narození v tomto znamení se budou na podzim a částečně i v zimě věnovat hlavně rodině a řešení rodinných krizí. Nenechte se do nich příliš zatáhnout, pokud se vás osobně netýkají.

Kumk´u (1. července – 20. července)

Pro vás máme jednu důležitou radu, až začnete řešit podzimní, zimní a vánoční výzdobu, nepřehánějte to. Vaše komora, půda ani sklep nejsou nafukovací. 

Wayeb (21. července – 25. července)

Největším problémem zbytku roku budete představovat vy sami. Snažte se krotit své vášně a nečiňte žádná uspěchaná rozhodnutí. Hořce byste litovali.

Pop (26. července – 14. srpna)

Na podzim budete dohánět práci na domě, zahradě či bytě. Koncem roku přijdou na přetřes peníze. Vše byste však měli zvládnout a ustát.

Wo (15. srpna – 3. září)

Pamatujte, že žádný učený z nebe nespadl. To, že se vám něco nedaří, ještě neznamená, že se to nemůžete naučit. Bojujte.

Sip (4. září – 23. září)

Je čas zabojovat se svými zlozvyky. Je to v zájmu vašeho zdraví. Přesto, že toto rozhodnutí již dlouho odkládáte, vězte, že je nejvyšší čas.

Zotz´ (24. září – 13. října)

Je skvělé, že se tak staráte o druhé a všem pomáháte. Ale nastal čas abyste se věnovali i sami sobě. Nestavte se stále na poslední místo.

Pečujte o sebe a nestavěte se na poslední místo
Pečujte o sebe a nestavte se na poslední místo | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Sek (14. října – 2. listopadu)

Vy jste snad jediným znamením, kterému koncem roku starosti spíše ubudou. Užívejte si této fáze, nikdy nevíte, jak dlouho ta bezstarostnost vydrží.

Xul (3. listopadu – 22. listopadu)

Zpočátku budete řešit rodinné trable, ale nepříjemnosti brzy odezní a vy si budete moci užívat společných chvil bez zbytečného napětí.

Yaxk´in (23. listopadu – 12. prosince)

Kromě každodenních strastí a radostí je možné, že se budete muset řešit zdravotní problémy některého ze starších členů své rodiny. Koncem roku se pak vyhněte riskantním investicím.

Mol (13. prosince – 1. ledna)

Pamatujte, že celý svět nespasíte. Místo toho, abyste řešili problémy všech okolo se prozměnu zaměřte na své nejbližší a sami na sebe. Zasloužíte si to.

Zdroje článku: