Numerologie jména: Jak vypočítat číslo svého jména a jaký je význam jednotlivých čísel?

Numerologie jména: Jak vypočítat číslo svého jména a jaký je význam jednotlivých čísel?
Numerologie se zabývá studiem symboliky čísel. Nejpopulárnější numerologickou metodu v západním světě vyvinul Pythagoras. V pythagorejském systému bylo každému písmenu abecedy přiřazeno číslo. Převod lze snadno provést pomocí této tabulky:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

 

Jak vypočítat číslo svého jména

Chcete-li zjistit své číslo jména, musíte použít své celé jméno. Pokud jste si změnili jméno, např. jste se vdala, použijte nové jméno. Použijte zkrátka své současné oficiální jméno. Můžete použít přezdívky, ale ty neposkytnou zcela přesný výsledek.

V numerologii se všechna čísla redukují na jednociferné číslice 1 až 9 s výjimkou zvláštních mistrovských čísel 11 a 22. Tato čísla se redukují prostým sčítáním. Například číslo 23 se redukuje sečtením 2 + 3, čímž získáme číslo 5. 

Příklad: 

Jan Novák 1+1+5+5+6+4+1+2= 25  2+5=7 Číslo jména Jana Nováka je tedy 7.

Významy jednotlivých čísel:

1

1 je vůdčí číslo numerologie. Tato energie je průkopnická, energická, odvážná a živá. Díky tomu je pro 1 přirozené převzít vedení nad jakoukoli situací, do které se dostane. V nejlepším případě jsou jedničky motivované, odhodlané a hnané k velikosti. V nejhorším případě jsou panovačné, tvrdohlavé a sebekritické.

Dvojka, číslo duality, představuje harmonii, Foto: insta_photos / Shutterstock

2

Dvojka, číslo duality, představuje harmonii. Toto číslo přináší především mír a diplomacii. Jsou to mírotvůrci numerologie, kteří nade vše nenávidí konflikty. Dvojky touží především po bezpodmínečné lásce. Jsou také jedním z nejintuitivnějších čísel v numerologii. V nejlepším případě jsou dvojky soucitné, upřímné a výborné přítelkyně. V nejhorších případech jsou přecitlivělé, nerozhodné a obětavé.

3

Trojka je v numerologii bavičem. Je kreativní, společenská a oslnivá a vždy je středem pozornosti. Často se setkáte s tím, že trojku přitahuje umělecký a zábavní průmysl, ať už jako koníček či kariéra. V nejlepším případě jsou 3 optimistické, velkorysé a charismatické. V nejhorším případě jsou bezcílné, povrchní a náladové.

4

Čtyřky jsou pracovité. Jsou metodické, praktické a při zemi. I když máte v životě seriózní a nesmlouvavý přístup, může vám to přinést pověst suchara. V nejlepším případě jsou čtyřky pořádkumilovné, disciplinované a spolehlivé. V nejhorším případě jsou přísné, tvrdohlavé a neomalené.

5: Jsou to zvídavé mysli, které touží po svobodě, Foto: Antonio Guillem / Shutterstock

5

Jsou to zvídavé mysli, které touží po svobodě. Nemohou se vázat na jedno místo, osobu nebo myšlenku. V nejlepším případě jsou pětky přesvědčivé, společenské a svobodomyslné. V nejhorších případech jsou pomlouvačné, nezávazné a nedůsledné.

6

Šestky jsou zodpovědní lidé a přirození pečovatelé. Touží po krásném domově a lidech, o které se mohou starat. V nejlepším případě jsou šestky spolehlivé, podporující a milující. V nejhorším případě jsou samolibé, vlezlé a tak trochu mučednice.

7

Sedmičky mají kolem sebe nádech tajemna. Jsou učenlivé, chtějí všechno vědět. V nejlepším případě jsou sedmičky analytické, duchovní a moudré. V nejhorším případě jsou tajnůstkářské, odměřené a pesimistické.

8

Pokud jste 8, víte, že jste šéf. Je to proto, že 8 má stejný tvar jako znamení nekonečna a skrývá v sobě životní vzestupy i pády. Osmička je přirozenou autoritou, a to díky svému odhodlání a ctižádosti. V nejlepším případě jsou osmičky cílevědomé a pracovité. V nejhorších případech jsou to po moci toužící workoholici.

9

Ze všech jednociferných čísel v numerologii je 9 nejsilnější, protože obsahuje vibrace všech ostatních čísel v numerologii. Devítka je vždy ochotna podat pomocnou ruku. Jsou to přirození vůdci. Na rozdíl od jedniček a osmiček však o vedoucí pozice neusilují. V nejlepším případě jsou devítky nesobecké, soucitné a léčitelsky schopné. V nejhorších případech jsou citově odtažité, urážlivé a komplikované.

11

Lidé s osudovým číslem 11 jsou často považováni za duchovní a nápadité. Jste přirozeným hledačem pozornosti, který se někdy chová okázale, aby se ujistil, že jsou všechny oči upřeny na vás! Díky tomu však můžete na ostatní působit nevyzpytatelně. Jste intuitivní, idealistický a nematerialistický člověk.

Lidé s osobnostním číslem 22 mají silné ambice pomáhat druhým, Foto: fizkes  / Shutterstock

22

Lidé s osobnostním číslem 22 mají silné ambice pomáhat druhým. Jste obdařeni velkou trpělivostí a schopností učit. Jste také cílevědomý člověk, který na svém úspěchu tvrdě pracuje. Jste skvělým stratégem a mohli byste dosáhnout vysokého postavení v politice, finančnictví, vědě nebo sportu. Ať už jsou vaše sny jakékoli, vaše jedinečné nadání vám je pomůže uskutečnit.