Kvíz: Jak se připravit na mateřství? Test znalostí o přípravě na mateřství a péči o novorozence

Kvíz: Jak se připravit na mateřství? Test znalostí o přípravě na mateřství a péči o novorozence
Těhotná žena nemusí být ani prvorodičkou, aby ji během péče o miminko některé věci nepřekvapily. V našem testu si můžete vyzkoušet, jak moc dobře jste na roli matky připravena a kolik toho víte o novorozenecké péči.

Miminko se nemusí koupat každý den

Těhotenství trvá 40 týdnů. Možná si řeknete, že je to dost dlouhá doba na to, nastudovat si, jak se o miminko starat. I těchto 40 týdnů ale uteče jako voda. Proto vám přinášíme přehled informací, které ženy při péči o miminko překvapily nejvíce.

Jednou ze zajímavostí, která se ale rozchází s péčí našich babiček, je koupání. Pediatři v dnešní době doporučují nekoupat miminko každý den. Bohatě prý postačí jemné otření mokrou houbičkou a mytí ve vaničce obden či jednou za tři dny.

Stolice miminka má v prvních dnech netypickou barvu

Nejednu ženu také překvapila barva stolice miminka v prvních dnech jeho života. Ta totiž nemá typickou barvu. Stolice je spíše zbarvena do velmi tmavé, až černé barvy. Takováto barva je překvapivě dobrým znamením. Znamená to totiž, že střeva miminka fungují správně.

Novorozené miminko nevidí stejně jako člověk

Po narození se novorozenci slévají barvy dohromady. Právě proto je vhodné jim na začátek pořídit hračky s černobílými obrázky. Miminko v prvních týdnech života vidí maximálně na vzdálenost 30 centimetrů. Nedokáže zaostřit předměty ani obličeje.

 

Zdroje článku: