Ženy a dívky, víte kam s kabelkou při různých příležitostech? Máme pár užitečných rad

Ženy a dívky, víte kam s kabelkou při různých příležitostech? Máme pár užitečných rad
Ženy stráví spoustu času rozhodováním o tom, jakou kabelku si vzít a jak s ní také správně zacházet. Práce s tímto poměrně základním doplňkem dámského šatníku nemusí být vždy samozřejmá. Víte, na co se zaměřit?

Pro moderní dobu je typický rychlý životní styl. Často jsme nuceni přecházet od obchodních schůzek přes neformálnější prostředí až po formální meetingy, to vše někdy v průběhu jednoho dne. Zvolit vhodnou kabelku tak může být naprosto klíčové. Taková kabelka totiž není jen módní doplněk, ale praktická pomůcka pro každou příležitost. Dojem o daném člověku si druhá osoba udělá prakticky okamžitě, výběr kabelky je součástí tohoto utváření dojmu.

Jak správně zvolit velikost, tvar i barvu kabelky

Etiketa do jisté míry diktuje i správnost volby samotné kabelky. Většině lidí vyhovuje zůstat u střední velikosti s neutrální barvou, protože jsou zkrátka nejuniverzálnější. Nejsou příliš těžkopádné, vejde se do nich vše, co potřebujete, a snadno splynou s vaším šatníkem.

Někdy však zkrátka musíte vzít s sebou například notebook, a proto je třeba volit kabelku větší. Jedním z řešení je nosit v počítačové brašně malou tašku spolu se soubory a osobními věcmi.  Nebo můžete menší brašnu nechat v kufru auta a vyměnit ji, až budete večer odcházet z práce.

Jakou kabelku vhodně zvolit.
Jakou kabelku vhodně zvolit. | Zdroj: Moustache Girl/ Shutterstock

Není ve vašem nejlepším zájmu nosit po celý den více než jednu tašku.  Působíte přetíženě a neorganizovaně.  A vždy hrozí nebezpečí, že jednu z tašek necháte na místě.

Jak s kabelkou fungovat ve společnosti

Na veřejných místech je nejvhodnější umístit kabelku za sebe. V restauracích si můžete tašku položit na prázdnou židli u stolu nebo, pokud je dostatečně malá, na klín.  Vyvarujte se odkládání tašky na stole, přes opěradlo židle či na podlahu (v případě, že je jiná možnost).

Kam s taškou v davu

Když nesete kabelku, snažte se dávat pozor zejména na ostatní. Pokud se jedná o velkou tašku, vyhněte se tomu, abyste si ji dávali přes rameno.  I když to pro vás může být nejpohodlnější, je pravděpodobné, že vaše taška by mohla někomu překážet. V davu se tak snažte mít velkou kabelku v ruce. Dáte tím najevo ohleduplnost vůči ostatním.

Zdroj článku:
  • Autorský text