Tragická nehoda náhle ukončila život Tarzana – Joe Lara zemřel během letecké nehody

Tragická nehoda náhle ukončila život Tarzana – Joe Lara zemřel během letecké nehody
V devadesátých letech byl Joe Lara velmi známým a oblíbeným hercem. Jako představitel Tarzana se proslavil po celém světě. Po herecké kariéře se věnoval country hudbě, i když se tu a tam stále objevoval v některých televizních produkcích.

Život a úspěchy Lary

Joe Lara je původem z Kalifornie, vyrůstal v San Diegu a v dětství se zajímal o bojové umění a herectví. Z tohoto zájmu se rychle stala vášeň a začal sbírat první zkušenosti v amerických reklamách. Roku 1988 se poprvé objevil ve filmu, a to v „Nočních válkách“. Hned o rok později získal svou asi nejznámější a nejdůležitější roli, a to Tarzana v televizním filmu „Tarzan na Manhattanu“ a o 10 let později v seriálu „Tarzanova neuvěřitelná dobrodružství“. Jeho fotka s mladým šimpanzem v náruči je světoznámá.

Po Tarzanovi hrál postavy především v akčních trhácích, jako například „Ocelové peklo“, „Americký cyborg“ nebo „Smrtelná hra“. Po roce 2002 ukončil svou hereckou kariéru (objevil se pouze jako statista v „Summer of ´67“ z roku 2018) a začal skládat písničky, především ze žánru country. Jeho debutový album „Joe Lara: The Cry of Freedom“ měl spíše průměrný ohlas.

Jeho fotka s mladým šimpanzem v náruči je světoznámá.

Tragická smrt

29. května 2021 byl Lara zabit při letecké nehodě. Obchodní letadlo Cessna Citation 501 ISP, které vlastnil kostel, ve kterém pracovala jeho manželka, spadlo do jezera Percy Priest poblíž města Smyrny. Při nehodě zahynula také jeho manželka, jeho zeť a čtyři členové kostela. Joe Lara zanechal dceru z minulého manželství. Lara se dožil pouze 58 let.

Zdroj: