Jak se účinně zbavit celulitidy: Zatočte s ní jednou pro vždy

Jak se účinně zbavit celulitidy: Zatočte s ní jednou pro vždy
Celulitida trápí hodně žen a je úplně jedno, zda jde o ženu štíhlou nebo plnoštíhlou. I když je tento problém často spojován s nějakými těmi kily navíc, není to tak úplně pravidlo. Ano, i štíhlá žena může bojovat s nevzhlednou celulitidou. Na vzniku celulitidy se podílí celá řada faktorů, zejména nám škodí nezdravý životní styl, potřeba je i hodně pohybu. Jak si ale s celulitidou poradit, když už ji máte a chcete v plavkách vypadat dokonale?

Kávová masáž

Na ďolíčky na stehnech a hýždích zabírá káva. To ale neznamená, že byste ji teď měly pít po litrech. Kofein sice pomáhá, ale jinak. Naučte se využívat kávový lógr. Pokud máte kávovar, máte to snadnější, jinak se budete muset naučit pít kávu turka. Ideálně několikrát do týdne si pak kávový lógr vezměte s sebou do sprchy a problémové partie si s ním masírujte. Funguje to jako peeling. Kůže se začne lépe prokrvovat, a navíc káva a v ní obsažený kofein podporují cirkulaci a zlepší se vám stav pokožky. Pomerančová kůže pak začne mizet. Důležité je však masáž provádět opakovaně.

Zdroj: Autor: Anetlanda / Shutterstock

Pomáhá totiž střídání teplé a studené vody ve sprše. Výborně si tak prokrvíte nohy a celulitida začne mizet.

Otužujte se

Ve sprše ještě zůstaneme. I takové otužování má výborný vliv na celulitidu. Pokud se úplně necítíte na skok do ledové vody, zkuste to ve sprše. Tento trik pak můžete provádět klidně celý rok. Pomáhá totiž střídání teplé a studené vody ve sprše. Výborně si tak prokrvíte nohy a celulitida začne mizet. Je dobré si tento zvyk osvojit a vždy při sprchování výměnu teploty vody provést. Dá se na to zvyknout a výsledky jsou zaručené.

Bojujte i u televize

Více než používání všemožných krémů, kterých je na kosmetickém poli celá řada a všechny většinou slibují zázraky, pomáhá ještě jedna metoda, kterou můžete provádět klidně i doma při sledování televize. Říká se tomu suchá masáž. Stačí, když si pořídíte speciální masážní pomůcku nebo jen přírodní kartáč a budete se jím několikrát do týdne masírovat. Stačí jemně směrem nahoru přejíždět po problematických partiích, kde se celulitida vyskytuje. Zvýšíte tím průtok krve právě do oblasti, kde se celulitida tvoří. Nakonec se jí ale úplně zbavíte.

S celulitidou se bojovat dá, vyzkoušejte to!

Zdroj:

  • autorský text