Největší kutilové zvěrokruhu. Také patříte mezi tato zručná znamení?

Největší kutilové zvěrokruhu. Také patříte mezi tato zručná znamení?
Někdo se v domácnosti a na zahradě umí ohánět vrtačkou i pilou, někdo se v tom zase tolik nevyzná. Těchto pár znamení má ale opravdu zlaté ručičky, díky kterým si poradí s každým problémem. Koho mezi těmito kutily najdete a jakou roli v tom hrají jejich vlastnosti?

Panna

Panny jsou na opravy v domě i venku přímo experti. Velí jim planeta Merkur, která ztělesňuje komunikaci a technickou zručnost, a tak není divu, že právě oni se v opravách a šikovných vychytávkách vyznají. Navíc je uklidňuje, když dávají věci zpátky do pořádku nebo svou domácnost vylepšují svým ručně dělaným nábytkem nebo dekoracemi.

Jak jistě víte, Panny mají rády řád a organizaci, a tak jim opravování všeho rozbitého přináší klid na duši a v domě se poté cítí mnohem uvolněněji. Na svou práci jsou také znamenitě pyšné a nezapomínají se pochválit pokaždé, když kolem svého díla projdou. Bez pochyby ho totiž dotáhly k dokonalosti. S ničím jiným by se přece ani nespokojily.

Nesnáší, když je něco udělané jen napůl, takže když něco začnou, musí to prostě dotáhnout do bezchybného konce. I kdyby jim to zabralo o několik dnů déle, musí to udělat pořádně. Může to sice znít jako skvělá vlastnost, ale dalším členům domácnosti tím mohou trochu lézt na nervy.

Někdy to totiž dovádí do úplných extrémů a pracují na svých projektech i dlouho do noci. Nezáleží jim na tom, že ostatní chtějí spát, ony musí přece dokončit svou práci.

Není to s nimi tedy vždy lehké, ale když potřebujete doma něco spolehlivě opravit, obraťte se právě na Panny. Ty už budou vědět, jak si s tím poradit.

Vodnář

Vodnáři oplývají obrovskou kreativitou a inspirací a k domácím opravám je tedy žene spíše touha po zútulnění svého domova. Neustále vymýšlí nové projekty a plány a dokonce si zvládnou sami navrhnout zahradu nebo celou místnost.

Zároveň však mají také dostatek trpělivosti a odhodlání k tomu, aby se opravám a dekorování domu věnovali. Ne nadarmo se jim tedy říká “zimní Panny”. Jsou totiž podobně umíněné a milují čistotu a pořádek. V chaosu se nemohou soustředit, a tak je pro ně domácí opravování a vyrábění jakousi formou úklidu a terapie.

Přestože řada ostatních lidí může mít podobné nápady a v hlavě mají stejné množství projektů jako Vodnáři, málokdo se k nim skutečně odhodlá. Když se Vodnáři ale rozhodnou, není pro ně cesty zpět. 

Možná vás tedy nepřekvapí, že se mezi Vodnáře řadí také mistr českého kutilství, Láďa Hruška, který je známý právě pro své originální vychytávky a zajímavé nápady. Jiní by se možná jeho nápady báli realizovat, ale on si šel za svým a vybudoval si kolem nich svůj vlastní pořad a komunitu fanoušků.

Rak

Raci nejsou přímo technicky zruční, ale opravování a zvelebování jejich domova je pro ně nutností. Jsou totiž silně propojení se svým prostorem, protože v něm tráví velkou část svého času a potřebují se v něm cítit klidně a bezpečně.

I kdyby jim něco stálo v cestě, prostě si najdou způsob, jak si to doma zútulnit. Umí dobře pracovat s nábytkem a dekoracemi a ze svého prostoru si umí vytvořit svou dokonale komfortní zónu, do které se mohou vrátit po jakkoli těžkém dnu a hned se cítit o něco lépe.

Raci se doma zkrátka chtějí cítit hýčkaní a jsou ochotni pro to podstoupit i řadu nepříjemných chvil při opravách zničených spotřebičů nebo popraskaných zdí. Žene je k tomu touha po útulnosti a komfortu, kterou od domova potřebují, a tak se dokopou i k tomu, co by ostatní několik let urputně ignorovali.

Zdroj článku: