Proč se nemůžete soustředit na práci podle horoskopu

Proč se nemůžete soustředit na práci podle horoskopu
Pokud zrovna pracujeme, očekává se, že svou práci budeme vykonávat svědomitě a produktivně zároveň. Jenže se často stává, že si řekneme, jak rychle a efektivně práci vykonáme, ale jakmile začneme pracovat, veškerá motivace zmizí. Čím to je nejčastěji způsobeno právě u vás?

Beran (21. března – 19. dubna)

Snažíte se dělat mnoho věcí najednou, abyste všechno stíhali, ale právě to je to, co snižuje vaši schopnost soustředit se na to, co máte dělat. Dělejte jednu věc a soustřeďte se na ni.

Býk (20. dubna – 20. května)

Pokud jste v časovém presu, máte tendenci se přestat soustředit a být líní. Řešením je najít si zaměstnání, kde budete mít na práci více času.

Blíženci (21. května – 21. června)

To, že se příliš nesoustředíte, je známá věc. Ovšem jakmile chcete mít práci dříve hotovou, plně se na ni soustředíte – dokud vás od ní někdo nevyruší s dotazem či touhou komunikovat.

Rak (22. června – 22. července)

Pokud chcete pracovat rychle a efektivně zároveň, nemůžete se zabývat svou minulostí a svými myšlenkami. Váš problém však je, že tyto myšlenky máte neustále, a tudíž se nemůžete plně soustředit na práci.

Lev (23. července – 22. srpna)

Máte tendenci soustředit se na práci, ovšem jakmile vidíte, že někdo potřebuje pomoc, přerušíte svou současnou práci a jdete pomoci danému člověku i přesto, že vás o pomoc nepožádá.

Panna (23. srpna – 22. září)

Chcete být bezchybní, co se týče práce. Paradoxně je právě to příčina vaší nedostatečné produktivity. Chcete mít všechno perfektní a u jedné věci zůstáváte dlouho, tudíž se nesoustředíte na vaše další úkoly.

Váhy (23. září – 23. října)

Máte tendenci během práce prohlížet sociální sítě, což kriticky snižuje vaši soustředěnost. Poté se k práci vracíte jen velmi obtížně, přičemž vás práce již tolik nebaví.

Štír (24. října – 21. listopadu)

Jste produktivní a soustředění, ovšem jakmile váš mozek vytvoří myšlenku, že potřebujete s úkolem pomoci, vaše soustředěnost je fuč.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Na práci se lehce přestanete soustředit, poněvadž nejste příliš asertivní. Dokonce i když víte, že něco nestihnete dokončit, odběhnete od toho, abyste pomohli ostatním lidem.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Jste posedlí vlastní produktivitou, a to natolik, že právě snaha být pilní vám brání ve skutečné produktivitě, poněvadž přemýšlíte, jak být více produktivní, a nepracujete naplno.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Pokud se setkáte s nezdarem či problémy při plnění pracovního úkolu, vaše soustředěnost zmizí, poněvadž se musíte smířit s tím, že se vám něco nepovedlo. Příliš nad tím přemýšlíte.

Ryby (19. února – 20. března)

Neumíte se zaměřit na jeden úkol, chcete zvládnout všechno najednou, přestože víte, že takto se nesoustředíte absolutně na nic.

Zdroj článku: