Jezte dvě meruňky denně a všimnete si změn ve vašem těle. Meruňky jsou důležité zejména pro ženy

Jezte dvě meruňky denně a všimnete si změn ve vašem těle. Meruňky jsou důležité zejména pro ženy
Meruňky jsou ovoce, které je jedním z nejzdravějších a nejvýživnějších na světě. Meruňky mají málo kalorií, ale mnoho vlastností podporujících zdraví – např. zlepšují zrak, zpomalují stárnutí a působí příznivě proti rakovině. Zejména ženy by se měly těšit z jejich výhod. Proč?

Již dvě čerstvé meruňky konzumované každý den můžou zabránit onemocnění, které postihuje každou čtvrtou ženu ve věku od 20 do 50 let.

Jedná se o anémii. Projevuje se vypadáváním vlasů, bledou kůží, ospalostí nebo častými bolestmi hlavy. Pokud takové příznaky pozorujete i u vás, nezapomeňte se poradit s lékařem – pro správnou diagnózu jsou nutné lékařské testy.

Pro prevenci anémie (a dalších nemocí) však stojí za to dodržovat zdravou stravu. A právě meruňky vám pomůžou vyhnout se anémii. Toto ovoce obsahuje velké množství železa – ve 100 g je to asi 6 mg.

Kromě železa jsou meruňky také velkým zdrojem draslíku, mají hodně vápníku, vitamínů B a C a vlákniny.

Při nákupu meruněk je nejlepší vybírat kousky s oranžovou nebo intenzivně žlutou barvou s charakteristickým začervenáním. Nejchutnější jsou vychlazené.

Je třeba si uvědomit, že meruňky mají projímavé vlastnosti, takže je lepší to s jejich komzumací nepřehánět. Snězení velkého množství meruněk může skončit bolestmi žaludku, průjmem a ztrátou minerálů z těla. Meruňky by také neměly být konzumovány na lačný žaludek ani oplachovány příliš studenou vodou – to může vést k žaludečním problémům. Těmto plodům by se měli vzdát lidé s onemocněním jater a cukrovkou .