Tohle jsou oblíbená jídla britské královské rodiny. Možná vás překvapí

Tohle jsou oblíbená jídla britské královské rodiny. Možná vás překvapí
Jeden by si myslel, že při svém privilegovaném postavení si členové královské rodiny budou dopřávat jen ty nejvybranější lahůdky, od kaviáru po lanýže. Jejich skutečné oblíbené pokrmy jsou však cenově dostupnější. Zahrnují např. skromné smoothie, čokoládový koláč nebo pikantní kari.

Královna Alžběta II. byla čokoholička

Bývalý královský šéfkuchař Darren McGrady prozradil, že královna Alžběta II. preferovala tradiční britskou a francouzskou kuchyni. Vždy měla slabost pro čokoládu – čím tmavší, tím lepší. Milovala čokoládovou pěnu a také čokoládový koláč. Jako předkrm si oblíbila paštiku Gleneagles, obsahující uzeného lososa, pstruha a makrelu. V případě hlavního chodu měla ráda např. steak s houbovou omáčkou a whisky.

Mimochodem, královnini milovaní pejsci corgi se také jen oblizují. Dostávají stravu sestávající ze zelí, jehněčích jater a dlouhozrnné rýže.

Charles miluje hříbky. Rád má i sýry a švestky

Král Karel III. má zvláštní oblibu ve švestkách pocházejících z jeho zahrady v Highgrove. Kromě toho je velkým fanouškem houbového rizota a divokých hub obecně, přičemž ty nejlepší nachází v okolí Balmoralu. Manželka Camilla také prozradila, že miluje sýr a vlastně cokoli, čeho je součástí.

Karel III. proslul láskou k organickým a udržitelným produktům. Jí zvěřinu, ryby, domácí ovoce a zeleninu z královských statků, ale vyhýbá se např. cuketám nebo česneku, aby ho při veřejných akcích nedostaly do rozpaků…

William zdědil babiččinu lásku k čokoládě

Princ William a jeho žena Kate se mohou utlouct po popcornu – byli spatřeni, jak si ho dopřávají na různých akcích. Jsou to však lasagne a pečené kuře, pro co má budoucí anglický král slabost. McGrady zmínil, že pečené kuře, které pro prince v paláci připravoval, mívalo křupavou kůžičku, díky níž bylo dokonalé. Princ na rozdíl od své manželky nevyhledává příliš pikantní pokrmy, zato nikdy nepohrdne čokoládovým sušenkovým dortem. Babička Alžběta mu ho v Buckinghamském paláci podávala pravidelně. V roce 2011 to byl dokonce jeho svatební dort.

Má královská rodina také královské chutě? Vlastně ani ne. Zdroj: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock

Kate dává přednost pikantním pokrmům s kari

Catherine, princezna z Walesu, má nejraději indická a kořeněná jídla. Kari, to je její! Aby si však udržela svou atraktivní postavičku, zaměňuje sladké pochoutky za zdravá jahodová smoothie nebo speciální zelenou směs obsahující kapustu, mačču, špenát, koriandr a borůvky. V kuchyni se Kate cítí jako doma, s nadšením vaří pro rodinu, peče narozeninové dorty dětem a je známá tím, že si sama vyrábí džemy a zavařeniny.

Královské děti zbožňuji těstoviny, olivy a řepu

Princ George a princezna Charlotte mamince s vařením často pomáhají, třeba s přípravou Georgeových oblíbených sýrových těstovin. Jeden míchá mouku, druhý přidá mléko a máslo. Společně udělají třeba i salát. Také špagety carbonara jsou princovým zamilovaným jídlem. Charlotte má naproti tomu poměrně neobvyklého favorita – olivy. Zapomenout nesmíme ani na nejmladšího Louise. Ten je fanouškem červené řepy