Zaručené tipy pro oteklá víčka a kruhy pod očima

Zaručené tipy pro oteklá víčka a kruhy pod očima
Oteklé oči a víčka jsou obvykle známkou únavy a nedostatku spánku. Jak se zbavit otoků kolem očí? Nebojte se sáhnout po prostředcích, které najdete i u vás doma.

Obvykle je potřeba napuchlé oči zklidnit okamžitě. Použijte to, co máte po ruce, abyste se otoku zbavili rychle. Vaši spojenci jsou voda a chlad.

Než se pustíte do péče o oční okolí, začněte uvnitř těla. Vypijte sklenici vody s citronovou šťávou po malých douškách. To je nejjednodušší způsob, jak se zbavit otoků pod očima. Pijte citronovou vodu každé ráno. Nejen že tak dodáte vitamíny vaší pleti, ale také nastartujete metabolismus.

Pak sáhněte po vychlazených bramborových plátcích (v letní sezóně můžete zvolit salátovou okurku) a přiložte je na vaše víčka. Pomoci si můžete také obyčejnými čajovými lžičkami, které necháte několik minut vychladit v mrazáku a po té přiložíte na zavřená víčka.

Pokud ráno pijete zelený čaj, vylouhované pytlíky nevyhazujte. Nechte je přes noc v ledničce a opět druhý den ráno přiložte na zavřené oči.

Pokud se ale i tak rozhodnete pro kosmetické přípravky, vybírejte je pečlivě tak, aby byly k vašemu očnímu okolí co nejšetrnější. Vhodnou variantou jsou produkty vyrobené na přírodní bázi. Skvělé jsou oční krémy s aplikátory ve formě kovových kuliček. Tenké a citlivé pokožce kolem očí poskytují látky, které snižují otok, a kovová kulička příjemně chladí. Používejte krémy s výtažky z jitrocele, arniky, růže a světlíku. Oční krémy je vhodné používat vždy ráno před nanesením make-upu. Krém naneste pod oči v malých tečkách a následně jej opatrně krouživým pohybem vklepávejte prsty do pokožky.