Jarní vzpruha podle horoskopu: Která bylinka vás posílí podle vašeho znamení zvěrokruhu

Jarní vzpruha podle horoskopu: Která bylinka vás posílí podle vašeho znamení zvěrokruhu
Jarní únava přichází nečekaně, většinou když už si myslíme, že je dávno za námi. Naštěstí nám jaro přináší mnoho léčivých bylin, které nám pomohou krizi překonat. Která z rostlin přísluší vašemu znamení?

Beran

Vašemu znamení prospívá smetánka lékařská. Z krizových situací vás dostane jen vaše vytrvalost. Podobně jako odolná pampeliška se dokážete přenést přes nepříjemné okolnosti a další den opět rozkvést jako sluníčko. Pampelišku si přidávejte do salátů nebo ranních smoothie.

Zdroj: Autor: anabg / Shutterstock

Býk

Vaše znamení patří měsíčku lékařskému. Tato bylinka má stejně jako vy silné základy. Máte rádi své zázemí a vycházíte z optimistického postoje. Jste skutečně neodolatelní, přitahujete pozornost okolí jako rostlina zářícího měsíčku. Okvětními lístky měsíčku si posypte jídlo nebo si uvařte měsíčkový čaj, uleví vašemu zažívání a celkově vás povzbudí.

Blíženci

Na znamení Blíženců působí prospěšně podběl. Jste proměnlivým znamením, které velmi snadno podléhá různým náladám. Zastavte se, zhluboka se nadechněte a dejte si šálek podbělového čaje. Podběl je bohatým zdrojem antioxidantů a významně posiluje obranyschopnost organismu.

Rak

Raci jsou pod vlivem heřmánku. Vlastnosti jako vnímavost a důvěryhodnost vám nejsou cizí. Váš soucit je natolik silný, že na sebe často přebíráte starosti druhých. Pro ostatní byste se někdy nejraději rozdali, ale to byste nesměli podléhat náladovosti a sebelítosti. Heřmánkový čaj zklidní vaše emoce a přinese pocit bezpečí.

Lev

Vaše znamení patří třezalce tečkované. Jste stále plní nápadů a dokážete si jít přímo za svým cílem. Jste rádi středem pozornosti, ke svému životu potřebujete lásku a obdiv. Sluneční svit na vás působí očistně a blahodárně. Čaj ze svatojánské bylinky vás ochrání před stresem a přepracováním. 

Panna

Stejně jako čekanka svými květy a kořeny pomáhá lidem po celá tisíciletí, i vy máte vyvinutý cit pro povinnost a pomoc druhým. Pokud to někdy s pečlivostí přeženete, můžete pak být zbytečně nervózní a trpět citlivostí trávicího systému. Dopřejte si chvilku zastavení s čekankovou kávou.

Zastavte se, zhluboka se nadechněte a dejte si šálek podbělového čaje.

Váhy

Váhy jsou pod ochranou léčivého řebříčku. Vaše ochota a empatie je pověstná. Ve vaší společnosti se lidé vždy cítí dobře. Máte rádi pohodové prostředí a proto se dlouho rozhodujete než uděláte nějaký zásadní krok, který by vás mohl z pohodlí vyvést. Odvar z řebříčku detoxikuje organismus, upravuje zažívání a celkově uklidňuje. Pokud řešíte důležitou věc, dejte si bylinkový šálek z řebříčku a dovolte si dojít k rozhodnutí v klidu a s rozvahou. 

Štír

Znamení Štíra ovlivňuje léčivý puškvorec. Nesnesete podřízenost a neústupně si jdete za svým cílem. Musíte mít stále pocit, že vše co děláte, konáte z vlastního přesvědčení. Proti nespravedlnosti tvrdě zakročíte a zasáhnete protivníka na tom nejcitlivějším místě. Vždy se zastáváte slabších. Kořen puškvorce má obrovskou moc léčit různé neduhy. Působí jako silný antioxidant, má pozitivní vliv na nervovou soustavu a špatné trávení. Opatrné by v jeho užívání měly být těhotné a kojící ženy a osoby s nízkým krevním tlakem.

Střelec

Pro znamení Střelce je typická kopřiva. Dovedete si získat pozornost a obdiv společnosti, otevřeně projevujete svůj názor a neústupně si jdete za svým. Pro posílení celého organismu si vařte čaj z čerstvých kopřiv. Kopřiva má povzbuzující účinky a působí proti bolestem.

Kozoroh

Pro Kozoroha je charakteristická bylina kostivalu, kterému se také říká medový květ. Tato vzrostlá rostlina si stojí pevně stejně jako Kozoroh v životě. Vaši odhodlanost a pracovitost by vám mohl kdekdo závidět. Od ostatních si zachováváte odstup a není snadné se s vámi sblížit. Vaší slabinou mohou být bolesti kloubů a kostí. Preventivně mějte připravenou kostivalovou mast, uleví od bolestí svalů i kloubů.   

Vodnář

Pro Vodnáře je typická meduňka. Váš neklid je občas k nezastavení. Milujete ruch, společnost a vše nové. Chvíli jste srdeční a chvíli nedobytní, ale vždy inspirativní. Před spaním si uvařte šálek meduňkového čaje, který zklidní vaše neodbytné myšlenky a prospěje dobrému spánku.

Ryby

Ryby jsou ovlivněné bylinkou jitrocele. Stejně jako jitrocel rády hojíte rány druhých. Nejen své přátelé si příliš idealizujete a často vás reakce druhých překvapí. Ze svého vysněného světa se probouzíte do tvrdé reality, která vám někdy dává psychicky zabrat. Jitrocelový sirup prospívá nejen dýchacím cestám, ale pomáhá také při psychické nepohodě.