Dítě ve znamení Štíra: Nezbedný všeználek s otevřenou duší a upřímným srdcem

Dítě ve znamení Štíra: Nezbedný všeználek s otevřenou duší a upřímným srdcem
Je-li vaše dítě narozené ve znamení Štíra, jeho upřímnost občas přecházející v drzost vás zpravidla nenechá v klidu. Výchova malého štírka přináší rodičům mnoho překvapení, ale i radosti. Pochopení jeho povahy vám možná pomůže přejít lumpárny vašeho dítěte s větším nadhledem.

Bystrý čertík

Malému štírkovi nic neuteče. Všechno slyší, všechno vidí, i když si právě hraje v druhé místnosti. Podprahově vnímá všechny emoce a nálady, i když jim zatím nerozumí. Pokud rodiče nejsou za jedno, dokáže takticky dosáhnout toho, co potřebuje, aniž by to někdo zaznamenal. 

Zvídavý průzkumník

Dítě Štír se hodně zajímá o svět kolem sebe, rád zkoumá, a v jedné chvíli vás zaplaví hromadou otázek. Žádné tajemství před ním nezůstane skryté. Z očí mu srší touha po poznání, zaměřením pozornosti, v nich spatříte hloubku a moudrost. Nesnese žádnou faleš a předstírání, bude vás nutit žít pravdivě. Otevřená výchova s pevným a upřímným rodičovským vedením je pro malé Štíry velice vhodná. 

Štíři ve škole

Štírci bývají velice chytří, ale klasický styl školní výuky je nemusí vůbec bavit. Vyhovuje jim více svobodnější styl učení, ale zároveň potřebují důslednost a pravidelný režim. Když dostanou prostor pro sebevzdělání, udiví vás rozsahem svých znalostí v oboru, který jim dává smysl.   

Rodičovská láska nadevše 

Vše, co si tento všetečný výzkumník do svého nitra nastřádá, potřebuje svým nejbližším sdělit. Je velmi zranitelný a dobře vycítí, pokud naslouchání jen předstíráte. Bezmezná rodičovská láska sytí jeho citlivou duši. Porozumění, společně strávený čas a dostatek láskyplných projevů jsou základem otevřené komunikace s malým Štírem.