Co nám přinesou hvězdopravecké karty v květnu? Blíženci se musí naučit soustředění, Střelci budou na výsluní

Co nám přinesou hvězdopravecké karty v květnu? Blíženci se musí naučit soustředění, Střelci budou na výsluní
Květen je měsícem lásky, ten letošní nám ale připraví hlavně hodně výzev. Můžeme narazit na rozepře ve všech oblastech včetně lásky a také bychom měli dávat pozor na různá nebezpečí zvlášť při delších cestách. Květen nám ale přinese i pozitivní změny, ke kterým dospějeme, když se budeme snažit.

Beran (21.3. - 20.4.) 

Devět pohárů 

Náročné časy pomalu odeznívají, minulost je dořešena a vy máte před sebou nový pohled vpřed. Budete úspěšní, růst lze zaznamenat hlavně v oblasti práce a peněz. Vaše kreativita a produktivita vám může přinést i nové možnosti vzdělání, buďte vůči tomu otevření a poznávejte nové věci. Po celý měsíc si věřte, nejvíce svému instinktu.

Býk (21.4. - 21.5.) 

Čtyři poháry 

Váš poklidný běh životem nyní lehce narazí. V květnu vás čekají nezdary a neshody na každém kroku. Poté mohou přijít pocity zklamání, ale teď není doba na to, abyste svěsili hlavu. Máte dar najít kompromis tam, kde ho ostatní nevidí. Stůjte si za svým s jasným pohledem, ať vidíte příležitosti, které jsou vám nabízeny. Jen tak budete moci uskutečnit změnu, která povede k pokroku, zkušenostem a dobrodružství. Neztrácejte nadšení a naději. 

Blíženci (22.5. - 22.6.) 

Oběšenec 

Není u vás příliš obvyklé, že byste si nevěděli rady. Tentokrát to ale může přijít, bude to pro vás náročný měsíc. Ač na to nejste zvyklí, budete muset každý krok zvážit a naplánovat, abyste prošli výzvami bez šrámů. Soustřeďte se na vytyčené cíle, trénujte svou trpělivost a snažte se o jasný pohled na své problémy. V květnu odhoďte sobeckost a hledejte vděk. 

Rak (23.6. - 22.7.) 

Poustevník 

Pracujete podle vašeho nejlepšího svědomí, jste obětaví a teď budete i oceněni. Dostanete se do pozice, ze které můžete být inspirací i pro ostatní. Taková pozornost ve vás může ale vyvolat potřebu být o samotě. Nebraňte se a udělejte si čas jen pro sebe. Srovnejte si své pocity, poslouchejte vnitřní já a najdete smysl, který vás povede dál. Načerpejte energii a nebojte se rozhodnout.

Lvi postoupí na cestě ke svým snům.
Lvi dokáží postoupit na cestě ke svým snům. | Zdroj: Sergey Nivens / Shutterstock

Lev (23.7. - 22.8.) 

Deset mečů 

Máte možnost vyloupnout se z kukly a projít znovuzrozením. Věřte vesmírné energii, jelikož vás postrčí směrem k dobru. Je na čase udělat pořádek a zbavit se toho, co už nepotřebujete. Díky tomu dokážete popojít na cestě ke svým snům. Vaše snaha být v popředí může ostatní inspirovat, vám dá možnost ukázat, co umíte. Budete pak produktivnější. 

Panna (23.8. - 22.9.) 

Čtyři poháry 

Poslední dobou máte dojem, že se vše točí kolem peněz. Tady i támhle je stále něco třeba platit a vás stresujete, zda to půjde. Květen odplaví tyto starosti a vy se můžete konečně zaměřit na sebe. zaposlouchejte se, co vám radí vaše vnitřní já, intuitivně se nechte dovést k porozumění. Stojíte nohama pevně na zemi, a tak můžete začít budovat budoucnost podle vašich představ. Zvažte své priority a jak jste v životě spokojeni. 

Váhy (23.9. - 23.10.) 

Mírnost 

Mír a klid je přesně to, co hledáte. Najít vlastní rovnováhu a tím i harmonii života není snadné, ale kdo jiný než právě vy, Váhy, byste to měly zvládnout. Najděte si místo, kde budete moci odpočívat a vyléčit své bolesti, které ještě přetrvávají. Najdete tak spokojenost a štěstí, otevřete se hojnosti a radosti. Možná se vám také povede obnovit staré přátelství, které vypadalo, že zaniklo.

Střelci využijí každou příležitost, která se jim namane.
Střelci využijí každou příležitost, která se jim namane. | Zdroj: Monkey Business Images / Shutterstock

Štír (24.10. - 22.11.) 

Soud 

Je čas soudit, a to hlavně sebe. Podívejte se na vlastní činy objektivně, vždy je prostor ke změně k lepšímu. Ta je právě teď před vámi. Hledejte ve svém životě vzorce, které vám nic dobrého nepřinesly a dojdete k transformaci svého ducha. Můžete se stát ikonou i dobrým rádcem, záleží jen na vás. Při konfliktech si chraňte své postoje a názory. 

Střelec (23.11. - 21.12.) 

Rytíř pohárů 

Nalaďte úsměvy na tváři, máte před sebou měsíc radosti, zábavy a nových přátel i zájmů. Budete mít jasnou mysl a zvládnete tak využít každou příležitost, která se namane. Mezi lidmi budete respektovaní jako někdo, kdo dokáže porozumět a dát nový vhled do každé záležitosti. Zároveň tak budete mít možnost poporůst v mnoha oblastech a rozšíříte si tak své obzory. 

Kozoroh (22.12. - 20.1.) 

Tři pentakly 

Apatie a nuda na vás budou útočit, a tak není divu, že vás přepadnou pocity nespokojenosti. Navíc některé okolnosti mohou změnit vaše nastavené plány, a to prostě nemáte rádi. Překonat to lze otevřenou myslí a důvěrou ve své schopnosti. Pamatujte si, že ve dvou se to lépe táhne a víc hlav víc ví. V květnu vám úspěch přinese spolupráce s ostatními, i vy se od nich můžete mnohému naučit.

Vodnář (21.1. - 20.2.) 

Královna mečů 

Uzdravit se na duši můžete jen, když k sobě budete upřímní. Každý má nějaké chyby a přiznat si je, je někdy těžké. Musíte porozumět nejen okolí, ale i sami sobě. Zkušenosti a intuice vám pomohou naleznout ten správný směr. Některé radosti bude třeba si odpustit, jelikož s sebou ponesou i hodně rizik. Ty je nutné pořádně zvážit, než jim vyjdete vstříc. 

Ryby (21.2. - 20.3.) 

Pět mečů 

Šťastných chvil je třeba si užívat a mít na paměti, že nejsou samozřejmostí. Přesto občas narazíme na neshody ohledně pozice, kterou zastáváme. Nemáte potřebu soutěžit, ale ústup není správným řešením. Jste schopni nalézt odpovědi tak, aby byli spokojení všichni, tak se nenechte přehlušit nikým jiným. Máte možnost se vyjádřit, tak neváhejte.