Novoluní v dubnu: Aprílový nov proběhne ve znamení Berana

Novoluní v dubnu: Aprílový nov proběhne ve znamení Berana
Novoluní můžeme očekávat 20. dubna 2023 v 6 hodin a 12 minut. Pokud jste citlivější povahy, můžete na novoluní reagovat velmi intenzivně.

Novoluní v dubnu

Aprílové novoluní ovlivní naši hlavu, jazyk, zuby a také tepny a krevní oběh. Snažte se dostatečně odpočívat a v žádném případě nic nepřehánějte. Pokud budete mít tu možnost, relaxujte a odpočívejte. Domácí práce můžete odložit na jindy. Mytí oken také počká ještě několik dní. Radši si zajděte na wellness nebo se zachumlejte do deky ze skvělým čajem a přečtěte si napínavou nebo naučnou knihu. Kousek čokolády vám udělá taky moc dobře.

Zaměřte se na jarní pročištění vašeho těla. Posílíte imunitu a hlavně načerpáte dostatek energie. Ideální je popíjení kopřivového čaje nebo zkuste užívat ostropestřec, který pročistí vaše játra. Během aprílového novoluní se můžete pustit do krátkého a očistného půstu. Pijte dostatek tekutin. Dejte si však pozor, pokud trpíte cukrovkou nebo jiným vážným onemocněním a případně se poraďte se svým lékařem.

Pokud jste objednaní na jakýkoliv lékařský zákrok nebo vyšetření, radši se přeobjednejte. Během novoluní se žádné zásahy do organismu nedoporučují. Odpočinek dopřejte také vaší zahradě. Nic nesázejte, ani nesekejte trávník. Semena by vůbec nevyklíčila nebo by klíčila velmi špatně.

Během dubnového novul
Během dubnového novuluní zkuste hodit staré křivdy za hlavu a odpouštějte | Zdroj: Pazargic Liviu / Shutterstock

Během dubnového novoluní se orientujte na nové začátky. Staré křivdy a sváry hoďte za hlavu. Každý člověk má v sobě i dobré vlastnosti, proto se zaměřte hlavně na ně. Pokud vám někdo ublížil a vy se přes to nedokážete přenést, zkuste při myšlenkách na tohoto člověka vysílat lásku. Opravdu se k vám vrátí a vztahy budou mnohem kvalitnější. Pokud budete přemýšlet negativně, zbytečně se budete trápit a hlavně budete ubližovat sami sobě. To nedopusťte. Všechno je lepší, než abyste trápili sebe sama.

Při aprílovém novoluní šetřete svou energii. Zaměřte se na nové cíle, kterých byste chtěli dosáhnout. Zatím si je můžete nechat projít hlavou. Zkuste se také zamyslet nad tím, jakých zlozvyků byste se chtěli zbavit a jak byste toho chtěli dosáhnout. Pokud něco ve vašem životě už nefunguje, odpoutejte se od toho a kráčejte dál. Uvidíte, jak se vám najednou půjde lehce. Trápí vás něco? Také se od toho zkuste odpoutat. Zaměřte se sami na sebe a na to, co vám dělá radost a díky čemu jste šťastní. Tomu se také maximálně věnujte.

Nebojte se udělat krok do neznáma a zkuste se naučit něco nového. Nový koníček vám přinese spoustu radosti a případně můžete nově nabyté zkušenosti využít v zaměstnání. Zaměřte se na jarní úklid a vyhoďte věci a oblečení, které vám už nedělá radost a které už dávno nepoužíváte. Pročistíte a provzdušníte váš prostor a vytvoříte si nové místo pro nové a krásné věci.

Uvažujete o tom, že byste zkusili meditaci nebo jógu? Teď je ideální období pro nový začátek. Díky těmto praktikám se vám otevře váš vnitřní svět a časem v sobě objevíte spoustu nového nepoznaného a zároveň tolik blízkého. Budete se lépe orientovat sami v sobě a získáte odpovědi na své otázky a nejasnosti.

Zdroje článku: