Dva nejlepší a dva nejhorší řidiči zvěrokruhu. Do které skupiny patříte vy?

Dva nejlepší a dva nejhorší řidiči zvěrokruhu. Do které skupiny patříte vy?
Styl řízení o člověku může prozradit poměrně dost. Za volantem na povrch začnou vyplouvat i ty nejhorší a nejskrytější vlastnosti a řízení o nás tedy může hodně vypovídat. Kdo se poctivě řídí pravidly provozu a pro koho je silnice závodní dráhou?

Nejlepší řidiči:

Kozoroh

Kozorozi se řadí mezi ty nejlepší řidiče a není to žádné velké překvapení. Za volantem jsou trpěliví, zodpovědní a rozumní. Nedělají hlouposti a za žádných okolností neriskují, takže při jízdě řádně dbají o bezpečnost sebe i všech ostatních řidičů.

Předpisy se řídí už jen z podstaty a ze svého respektu k pravidlům a řádu. Navíc umí plánovat dopředu, jsou soustředění a zároveň se umí přizpůsobit. Pravidla většinou nezpochybňují a umí se smířit s menším zpožděním. Rozhodně by tedy zbytečně nepředjížděli nebo impulzivně nezrychlovali. To by na ně byl až moc velký risk.

Často jsou proto hlavními řidiči ve svých skupinách přátel, přestože si občas mohou stěžovat, že zastavují už na žlutou a dbají každičké značky. 

Blíženci

Může to znít nečekaně, ale obvykle přelétaví, proměnliví a nesoustředění Blíženci to v autě opravdu umí lépe než většina ostatních znamení. Za volantem totiž umí pořádně využít své schopnosti odhadovat druhé a zorientovat se v davu.

Umí odhadnout přístup ostatních řidičů, a právě proto se jim daří řízení uzpůsobit daným podmínkám. Umí si poradit s nečekanými změnami, rychle reagovat na něco nečekaného, a ještě u toho dávat pozor na potřebné předpisy. Právě při řízení jim jejich zkušenosti s multitaskingem přijdou skutečně k ruce.

Mohou se sice snadno přestat nudit, ale při řízení ve městě mají neustále nové podněty, na které se musí soustředit. Na dálnici to může být něco jiného. Tam se po chvíli mohou rozptýlit svými myšlenkami. I tak si ale umí poradit díky svým rychlým reakcím.

Nejhorší řidiči:

Střelec

Styl řízení Střelců by se dal popsat jako dynamický, impulzivní a dobrodružný. A právě proto si řízení tak užívají. Berou ho jako zábavu a zároveň prostředek k jejich zábavným cestám a výletům. Právě proto mohou místo silnice sledovat spíše okolní krajinu a památky.

Stačí ale, když se na chvíli zadívají jinam, a problém už může být na světě. Snadno se totiž pro něco nadchnou, a když je něco zaujme, nedokážou odolat nutkání si to prohlédnout.

Při pozorování nové restaurace, nádherných výhledů či pasoucích se jelenů tedy mohou snadno sjet do svodidel či nabourat auto před sebou.

Beran

Jízda s Berany může být opravdu divoká a sami to o sobě většinou vědí. To ale neznamená, že by s tím chtěli přestat. Patří mezi ty nejrychlejší a nejbláznivější řidiče, kteří často neberou ohledy na druhé. Představují si, že jsou pány silnic, a jejich impulzivní rozhodování a rychlé změny nálad se projevují i na jejich stylu jízdy.

Byli by možná dobrými závodníky, ale v běžném provozu jsou spíše bezohlední a nebezpeční.

Musí proto sami sebe hlídat, aby se vůbec udrželi pod kontrolou a připomněli si, že jsou jen na cestě do práce nebo supermarketu, ne pár metrů od cílové rovinky.