7 znamení, že jste našli lásku svého života

7 znamení, že jste našli lásku svého života
Co odlišuje věčnou lásku od vztahu odsouzeného k zániku? Záleží na fyzickém spojení víc, než si myslíte? Opravdu musíte ctít podobné hodnoty jako váš partner? Láska je komplikovaná. Následujících 7 znamení by vám ale mohlo napovědět, zda jste našli tu pravou osobu a spřízněnou duši.

Přestanete myslet na bývalé partnery

Když najdete pravou lásku, vše ostatní se stane druhořadým. Necítíte strach, naopak si ve svých pocitech štěstí připadáte v bezpečí, protože si uvědomujete, že osoba po vašem boku by vám nikdy neublížila. Beze strachu pochyby neexistují. Existuje jen váš požitek z okamžiku a osoba, kterou milujete. Bývalí partneři se ve vašich vzpomínkách objevují jen jako nezbytná zkušenost a příležitost k dalšímu růstu, nic víc.

Máte silné fyzické i emocionální spojení

Chcete-li být v láskyplném partnerství, je samozřejmě nezbytné chovat k sobě vzájemnou fyzickou přitažlivost a také mít spojení na emocionální úrovni. Citové spojení je o tom nebát se být zranitelný, mluvit spolu nejen o příjemných věcech, ale rovněž o svých nejhlubších obavách a potřebách.

Váš partner se s vámi cítí jako doma

Říká se, že domov je tam, kde je srdce. Pokud vás partner považuje za svůj domov, je to jasné znamení věčné lásky. Kdo najde lásku svého života, zažije krásný pocit důvěrnosti s touto osobou. Ačkoli to zní jako klišé, můžete mít dojem, jako byste se znali odjakživa. Když je váš partner nablízku, cítíte se bezpečně a v srdci máte klid.

S tím pravým se cítíte v bezpečí. Zdroj: franz12 / Shutterstock

Sdílíte společné hodnoty

Jedním z hlavních znamení, že jste našli správného partnera, je zjištění, že s tímto člověkem máte hodně společného a že sdílíte podobné cíle a touhy do budoucna. Rádi spolu trávíte čas a chcete se navzájem lépe poznat. Sdílíte-li stejné hodnoty, je pochopitelně pravděpodobnější, že budete na téže vlně, pokud jde o důležitá rozhodnutí. Je to jistě základ každého pevného a dlouhodobého vztahu.

Partner miluje vaše nedokonalosti

Láska rozhodně není vždycky procházka růžovou zahradou, nad níž se vznáší duha a motýlci. Někdy se věci zamotají a na modrém nebi vyvstanou šedé mráčky. Ale pokud vás partner miluje navzdory vašim chybám a povzbuzuje vás, místo aby vás srážel dolů, kdykoli se mýlíte, je zřejmé, že jste našli skvělého člověka. Nikdo na světě není dokonalý. Jestliže najdete někoho, kdo si váží i vašich nedokonalostí a byl svědkem vašich nejhorších okamžiků, ale přesto vás má rád, je to jasné znamení pravé lásky.

Je láska slepá, nebo má ten nejostřejší zrak? Zdroj: vectorfusionart / Shutterstock

Zachováváte mezi sebou zdravé hranice

Hranice jsou v partnerství (zejména v intimním) velmi důležité. Vám i vašemu partnerovi pomáhají posoudit, při čem se cítíte dobře a při čem už ne. Také určují, jak oba očekáváte, že s vámi ten druhý bude zacházet. Mít mezi sebou zdravé hranice je naprosto zásadní. Udržují vztah vyvážený, dokážou každého partnera posílit a pomáhají vyhnout se zášti.

Nikdy se nepřestanete usmívat

Jste sami sebou a cítíte se svobodní? Užíváte si a učíte se z každé chvíle, kterou spolu prožijete? Rozumíte si tak dobře, že se každý vtip a situace promění v okamžik plný zábavy a požitku? Pak není co řešit! Pravděpodobně máte spoustu vlastních vtípků, které ostatním nedávají smysl, ale vás dva nekontrolovatelně rozesmějí.