Panna cotta jako z restaurace – recept na skvělý dezert
Foto: nelea33 / www.shutterstock.com

Panna cotta jako z restaurace – recept na skvělý dezert

Panna cotta jako z restaurace – recept na skvělý dezert Další fotografie v galerii >
Foto: nelea33 / www.shutterstock.com

Velmi oblíbený dezert, kterým potěšíte každého. Ze tří surovin vznikne během pár minut lahodný zákusek. Příprava není vůbec náročná, akorát je lepší ji nechat přes noc uležet v lednici. Panna cotta, která pochází z Itálie, doslova znamená vařená smetana. Jak na to?


SUROVINY:

PANNA COTTA:

  • 500 ml smetan ke šlehání
  • 70 g cukru krystal
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 plátky želatiny
  • Jahody a maliny na ozdobení

JAHODOVO-MALINOVÝ PŘELIV:

  • 200 g jahod
  • 100 g malin
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce limetkové šťávy

POSTUP:

Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly.

Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá, odstavíme rendlík z plotny. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně.

Směs naléváme do mističek nebo skleniček, které dáme nejlépe na noc do ledničky. Pokud tolik času nemáme, stačí 4-5 hodin.

Na ovocný přeliv rozmixujeme všechny ingredience, nalijeme ho pak na ztuhlou panna cottu. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami.

Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy

Novinky

<< Předchozí článek Další článek >>