Co zaručeně zabírá proti stresu a úzkosti?

Co zaručeně zabírá proti stresu a úzkosti?
V dnešní uspěchané a náročné době je stres a úzkost každodenním problémem mnoha lidí. Jsme mu vystaveni nejen v zaměstnání, ale i v osobním životě. Způsobuje spoustu nepříjemných situací v rodinách nebo mezi přáteli. Nenechte tyto problémy, aby ovlivňovaly váš život.

Týkají se tyto problém i vás? Chcete se jich zbavit a hledáte správný způsob, jak na to?

Tak jste tu správně! Tento článek je zaměřený hned na několik typů, jak se stresem zatočit. Doufám, že si každý z vás najde alespoň jednu věc nebo činnost, která mu pomůže. Musíme všichni dbát o své duševní zdraví a naučit se věnovat potřebný čas i sami sobě. Tak se pohodlně posaďte a jdeme na to.

Cvičení

Právě cvičení je tím nejlepším v boji proti stresu. Ač se to může zdát protichůdné, fyzická únava těla napomáhá naší duševní pohodě.

Dokonce ten kdo cvičí pravidelně, snižuje pravděpodobnost, že zažije úzkost. Nasvědčuje tomu i fakt, že při sportu vylučujeme endorfiny, které způsobují zlepšení naší nálady.

Cvičení zlepšuji i kvalitu spánku, která může být vlivem stresu, také narušena.

Doplňky stravy

I některé doplňky stravy nebo bylinky mohou mít dobrý vliv na duševní pohodu.
Jedná se třeba o:

  • Meduňku
  • Omega-3 mastné kyseliny
  • Zelený čaj 
Omezte kofein, Zdroj: Antonio Guillem / Shutterstock

Omezte kofein

I vysoké množství kofeinu může mít vliv na zvýšení úzkostí. Proto se snažte omezit pití kávy, čaje a energetických nápojů.

 Vypište se ze svých problémů

Pokud máte nějaké trápení, které ve vás vyvolává pocity úzkosti nebo stres, jednoduše se z nich vypište. Napište své myšlenky a pocity na papír. Tím z vás opadne tíha některých starostí.

Zároveň je dobré si každý den napsat, i to co vám v ten daný den udělalo radost.

 Buďte se svými přáteli nebo rodinou

Ano, nejlepší lék na stres je někomu se vypovídat. A komu jinému svěřit své problémy, než někomu blízkému? Nebo s nimi prostě jenom strávit nějaký čas a odpočinout si od starostí?

Smích léčí

O tom, že smích léčí tělo i duši není vůbec pochyb. Nezapomínejte na to a buďte šťastní i z maličkostí. Bude líp, jak vám, tak i lidem ve vašem okolí, kterým můžete svým pozitivním přístupem zlepšit den.

Naučte se říkat ne

Není to vůbec jednoduché, ale naučit se mít svoji cenu a znát své hranice, je velmi důležité. Vědět kdy říct ne a ulevit tak sobě a oprostit se od následného stresu.

Jóga

Dnešní dobou oblíbená jóga patří také mezi aktivity, které vám pomůžou od stresu. Neznamená to, že hned musíte hledat nějaký kurz jógy, ale stačí kouknout na internet a některé lekce jógy zvládnete i z pohodlí domova.

Mazlení a milostný život

Je to tak i mazlení, objímání, líbání a sex můžou zmírnit stres.

Poslech oblíbené hudby

Pálení vonných svíček

Trávit čas s domácím mazlíčkem

Sečteno podtrženo

Nenechte se ovlivňovat stresem z pracovního i osobního života.

Je tolik možností, jak se od stresu oprostit. Jde hlavně o to zaměstnat hlavu, aby neřešila jen ty negativní věci v našem životě. Myslete pozitivně a užívejte si maličkostí.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.medicalnewstoday.com