Vzpomínáte na kluky z ViralBrothers? Mrkněte, jak dnes vypadají, proč sekli s YouTube a čím se dnes živí

Vzpomínáte na kluky z ViralBrothers? Mrkněte, jak dnes vypadají, proč sekli s YouTube a čím se dnes živí
Jejich kanály na YouTube patří mezi nejvíce sledované kanály České republiky, nebyli známí jen u nás, ale na celém světě: ViralBrothers jsou bezpochyby jedni z nejúspěšnějších youtuberů Česka. Ale v posledních měsících se jejich aktivita na YouTube o dost snížila. Co tedy dělají?

Světoznámí díky skečům a žertíkům

Erik Meldik a Čeněk Stýblo patří mezi české velikány, když budeme mluvit o video tvorbě. Dalo by se říct, že byli dokonce úplně první, kteří se dokázali dostat na úplnou špičku online humoru. Jejich seriály „Debilní kecy“ či „Revenge“ byly velmi úspěšné, některé epizody dosáhly až 30 milionů zhlédnutí. Takových čísla dosáhli díky tomu, že se rozhodli produkovat svá videa i pro mezinárodní trh – tudíž točili v angličtině.

Jejich videa se skládají především ze vzájemných žertíků (tzv. pranky) točených „skrytou kamerou“ nebo nejrůznějších challengů, kde musí vyřešit mnohdy šílené úkoly. V Česku jsou známí díky seriálu „Debilní kecy“. Tento projekt připomíná americký seriál „Shit People Say“ a další videa, která si dělají srandu ze stereotypů. Taktéž parodovali písničky.

Od roku 2015 začali častěji produkovat videa v angličtině (problém to nebyl, Čeněk studoval angličtinu). I globální trh dokázali během chvilky ovládnout. Jejich úspěch stojí hlavně na tom, že přesně věděli, jak se virálně proslavit. Dokázali vždy najít témata, která se u velkého publika osvědčila. Celkem se mohou chlubit s přes 900 milionů zhlédnutí na celkem pěti kanálech, z toho jsou nejúspěšnější „ViralBrothers“ a „ViralBrothers Show“.

Kde jsou teď?

I přes velký úspěch na YouTube budeme nová videa hledat marně. Nejnovější video najdeme na kanálu „ViralBrothers Show“, a to z ledna tohoto roku. Zbytek videí je starý přes 8 měsíců a aktivita se spíše přesunula na novou platformu TikTok.

Jejich seriály „Debilní kecy“ či „Revenge“ byly velmi úspěšné, některé epizody dosáhly až 30 milionů zhlédnutí.

Podle ViralBrothers není Youtube již nejlepší platformou pro volné natáčení. Nová pravidla znemožnila natáčet tak, jak to byli zvyklí, především vymazání některých pranků přimělo k uvažování nad vysílaným kontentem (problém například způsobilo video, kde Erik předstíral stalkera, který se Čeňkovi vloupal se zbraní do bytu). Restrikce ze strany YouTube tedy komplikují vymýšlení nových videí, protože „…pořád musíme brát v úvahu omezení ze strany YouTube. Už neuvažujeme nad tím, jak natočit co největší pecku, ale snažíme se natočit dobré video, které YouTube nezamítne“.

I tak ViralBrothers neplánují skončit. Do televize se ale taktéž nechystají. Je tedy potřeba si ještě chvilku počkat a doufat, že nová videa budou znovu senzační zábavou.