Když se herci odhodlají zpívat aneb hlas těchto celebrit vás posadí na zadek

Když se herci odhodlají zpívat aneb hlas těchto celebrit vás posadí na zadek
Často vyžadují režiséři filmů od svých herců perfektní přípravu. To může být třeba tělesnou zdatnost, mnohojazyčnost nebo schopnost zpívat. O některých herců a hereček je obecně známo, že zpívat umí (Hugh Jackman, Judy Garland), ale občas nás jisté celebrity překvapí svými hudebními schopnostmi.

Patrick Swayze

Patrick Swayze je bezpochyby muž několika talentů. Je skvělým tanečníkem a dokonalým hercem – ale věděli jste, že Patricka můžetet aké slyšet na soundtracku k filmu „Hříšný tanec“? Nazpíval píseň „She’s Like the Wind“. Herec byl dokonce spoluautorem balady (se Stacy Widelitzovou). Po ohromném úspěchu se písnička stala celosvětovým hitem a dodnes se hraje v rádiích po celém světě.

Emma Stoneová

Emma Stoneová poprvé ukázala svůj pěvecký talent v Oscarovým muzikálu „La La Land“. Tam hrála Miu, aspirující herečku, která se zamiluje do jazzového pianisty Sebastiana (Ryan Gosling – taktéž by si zasloužil místo v tomto seznamu, jen kvůli tomuto filmu se naučil hrát na piano a zpívat). Stoneová tuto roli získala díky výstupům na Broadwayi, především díky roli Sally Bowlesové v divadelní hře „Kabaret“.

Meryl Streep

Meryl Streep studovala operu jako teenagerka, ale podle vlastních slov jí připadal operní zpěv strašně „nudný“ a raději zvolila „roztleskáváni a okukování chlapců“. Merylin krásný hlas jsme ale mohli zaslechnout později v její kariéře, a to, když se objevila ve filmech „Mamma Mia!“, „Čarovný les“ a v příběhu o sebevědomé, ale méně talentované operní zpěvačce Florence Foster Jenkins ve stejnojmenném filmu.

Tom Hiddleston

V roce 2015 se Tom Hiddleston naučil zpívat kvůli životopisnému filmu „Spatřil jsem světlo“. Tam totiž představuje legendu country hudby Hanka Williamse. Přesto, že Hiddleston měl nulový předchozí trénink ve zpěvu, dokázal se doučit na dostatečnou kvalitu, aby mohl ve filmu zazářit. Jako dítě sice zpíval v kostelním chóru, to se ale pro blues a country moc nehodí. Jeho vokální trenér mu ale dokázal pomoci a Hiddleston se dodnes zpěvu věnuje.