Ztratili jste ve snu peněženku nebo jste ji naopak našli? Podívejte se, co to znamená

Ztratili jste ve snu peněženku nebo jste ji naopak našli? Podívejte se, co to znamená
Sen o peněžence nese silné poselství a neměl by být v žádném případě opomíjen. Peněženka je osobní předmět, který většina z nás používá každý den, proto i sny o její ztrátě nebo nálezu jsou mezi častými.

Ztráta vlastní hodnoty

Zažijete-li ztrátu něčeho tak cenného jako je peněženka, může vás to velice ochromit. Kromě zoufalství a překvapení prožíváme také pocity viny. Při ztrátě peněženky přemýšlíme nad vlastní zodpovědností a celou záležitost si vyčítáme. Peněženka ve snu obecně značí vlastní hodnotu a sebedůvěru. Její ztráta tak může potvrdit ztrátu důvěry ve vlastní schopnosti vydělat peníze nebo zajistit rodinu. Sen o jakékoli ztrátě odhalí naše obavy, sen o ztrátě peněženky tak především obavy o materiální zabezpečení a vlastní sebehodnotu. 

Zahlcení příliš mnoha povinnostmi

Peněženku neztrácíme každý den, pokud už se něco takového stane, předchází tomu řada stresových situací, které zapříčiní naši nesoustředěnost. Možná vám leží na bedrech víc starostí než unesete, topíte se v úzkosti a jste na pokraji vyčerpání. Tento sen by mohl být varováním vašeho podvědomí a upozorněním, abyste našli způsob, jak své povinnosti řešit s větší pohodou. Zdají-li se vám časté sny, ve kterých ztratíte své cennosti, najděte si více času na uvolnění a odpočinek. 

Zdroj: Autor: Andrei Korzhyts / Shutterstock

Ztráta životního směru

V některých případech sen může naznačovat ztrátu životního směru. Soustředíte se více na nedůležité a podřadné věci než na ty, které udávají vašemu životu ten správný směr? Přemýšlejte, jak můžete pozvednout své schopnosti a využít je ve vlastní prospěch.    

Při ztrátě peněženky přemýšlíme nad vlastní zodpovědností a celou záležitost si vyčítáme.

Krádež peněženky jako strach o budoucí příležitosti

Ve snové symbolice se může objevit také krádež peněženky. Odcizení majetku, a obzvlášť, týká-li se peněženky ve snovém světě, ukazuje na náš strach o budoucí možnosti a příležitosti. Zaměřte více pozornosti na své povinnosti a vneste rovnováhu do všech aspektů vašeho života. Váš život se stane stabilnější a strach o věci osobní hodnoty ze snů vymizí. 

Nález peněženky

Sny o nalezení peněženky mají velmi pozitivní význam. Mohly by znamenat šťastnou situaci ve vašem životě, silnou intuici a také nové příležitosti. Záleží ovšem jaké pocity ve snu máte, když se vám peněženka ocitne v rukou. Jsou to výčitky? Můžete si vyčítat nebo se stydět za to, že jste přišli k určitému jmění také v bdělém životě. Snažíte se peněženku vrátit nebo si ji necháte pro sebe? Pokud si ve snu peníze necháte pro sebe, aniž byste hledali majitele ztracené peněženky, může to znamenat, že vehementně usilujete o vlastní úspěch i přes neúspěchy druhých.

Zdroj:

  •  Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007