Modelky, které rozhodně nesplňují ideály krásy

Modelky, které rozhodně nesplňují ideály krásy
Za typické modelky jsou zpravidla považovány krásky s mírami 90-60-90, štíhlými dlouhými nohami a hustými vlasy. Tyto nezdravé a umělé stereotypy se však pomalu začínají vytrácet a mezi špičkovými modelkami dnes září i dívky, kterých byste si na ulici možná ani nevšimli.

Cassandra Bankson 

Osmadvacetiletá Cassandra je význačnou osobností nejenom na poli modelingu, ale také dermatologie. Od svých osmi let se potýkala s těžkou formou akné, která na jejím obličeji, zádech a dalších částech těla tvořila nevzhledná a bolestivá ložiska. Přestože navštívila celou řadu specialistů, stav její pleti se stále nezlepšoval a ona musela čelit šikaně ze strany svých spolužáků. V roce 2010 se rozhodla se svým příběhem podělit s veřejností a založila kanál na YouTube. Její videa se brzy stala velmi populární a modelingové nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat. 

Rain Dove 

Vlastním jménem Danielle Rupert se narodila v roce 1989. Během dospívání ale nabírala spíše mužských než ženských rysů, což přitahovalo nepříjemnou pozornost okolí. V mládí si tak vlivem okolí vsugerovala, že je ošklivá. K modelingu se podle deníku The New York Times dostala náhodou, když prohrála sázku se svým kamarádem. Přišla na casting Calvin Klein pro ženy, štáb ji ale nechal vrátit se druhý den, tentokrát na casting pro muže. K překvapení režiséra show se poté objevila na runway bez trika žena. Po tomto excesu však Rain Dove získala další nabídky na práci, začala se veřejně prezentovat jako genderově nekonformní a nyní prezentuje šaty pro ženy i muže. 

Zdroj: Autor: lev radin / Shutterstock

Teprve šestadvacetiletá modelka svým vzhledem doslova klame. Kvůli Ehlers-Danlosovu syndromu působí o mnoho starší, než ve skutečnosti je.

Sara Geurts 

Teprve šestadvacetiletá modelka svým vzhledem doslova klame. Kvůli Ehlers-Danlosovu syndromu působí o mnoho starší, než ve skutečnosti je. Její tělo tvoří méně kolagenu, který zajišťuje odolnost a elasticitu kůže. Její pokožka tak působí povisle. S tímto problémem se potýká již od mládí, i ona byla terčem šikany. V roce 2015 se ale odhodlala vyjít se svým příběhem na povrch, díky své kuráži tak dobyla modelingový průmysl a svojí zkušeností navíc motivuje další zasažené tímto onemocněním. 

Zdroje: