Zatočte s problematickou pletí a omezte příjem těchto potravin

Zatočte s problematickou pletí a omezte příjem těchto potravin
Akné nemusí být pouze problémem dospívajících, můžete se s ním potýkat i v dospělosti. Zapomeňte na drahé kosmetické produkty, které slibují zázraky, stačí provést, jak radí web ne-akne.cz, pár změn v jídelníčku.

Největší nepřítel – alkohol

Častá konzumace alkoholu má na naše zdraví mnoho negativních dopadů a zhoršení kvality pleti je bezesporu jedním z nich. Alkohol obsahuje mnoho cukru, navíc zatěžuje játra, která pak mají mnoho práce s tím, aby jej z těla odbourala. Zkuste si tak alkohol dopřát jen výjimečně a co nejméně agresivní formě, vhodné je například suché víno, které obsahuje málo cukru. Také dbejte na dostatečný příjem vody.

Zdroj: breasdrt / Shutterstock

Ovoce ano, ale čerstvé

Ovoce obsahuje různé druhy vitaminů a antioxidantů a rozhodně by nemělo chybět v žádném zdravém, vyváženém jídelníčku. Problém nastává v případě, že je ovoce sušené. Tato forma ovoce totiž disponuje vyšším glykemickým indexem. S vyšší hladinou cukru v krvi se zvyšuje produkce inzulínu, jehož nadprodukce může způsobit právě záněty kůže.

Závěrem lze tak konstatovat, že největším nepřítelem pro osoby s problematickou pletí je největším nepřítelem cukr, který je hojně obsažen v alkoholu, sladkostech, ale i v ovoci.

Hořkou čokoládu místo mléčné

Pokud jste milovníci čokolády a bez malé tabulky si odpolední kávičku prostě neumíte představit, zkuste alespoň vyměnit obligátní mléčnou čokoládu za hořkou s vysokým podílem kakaa. Obecně tyto čokolády disponují i nižším množstvím cukru, nežli právě oblíbené mléčné čokolády a mají tak nižší glykemický index.

Závěrem lze tak konstatovat, že největším nepřítelem pro osoby s problematickou pletí je největším nepřítelem cukr, který je hojně obsažen v alkoholu, sladkostech, ale i v ovoci. Cukr jako takový bychom z jídelníčku rozhodně vyřazovat neměli, má v něm také mnoho přínosných funkcí. Navíc je obsažen takřka ve všech potravinách a vyhnout se mu zkrátka nelze. Můžeme si však vybrat, z kterých zdrojů jej budeme přijímat.

Zdroje: