Býk (21. 4. – 21. 5.)

V ideálním světě, kde byste si mohli volit, čeho v životě budete mít dostatek, volili byste nepochybně lásku i peníze. V případě, že si však musíte zvolit i mezi těmito dvěma požitky, vyhrávají u vás peníze na celé čáře. Navzdory své silné romantické stránce nejste schopni žít v životě, který jste si sami nevybudovali.

Do jisté míry jste pak schopni dokonce vystoupit ze své komfortní bubliny, pokud jsou v sázce peníze nebo možnost zisku např. z milostného vztahu. Pokud byste pak kvůli lásce byli nuceni opustit vámi vybudovaný luxus, hledali byste vší silou alternativní řešení bez nutnosti opouštět svou zlatou klec.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pokud jde o peníze, jste poněkud pragmatičtí. Máte téměř nekonečnou a neukojitelnou vášeň pro luxus všeho druhu. Při dosahování vašich finančních cílů jste však opatrní a do ničeho se nevrháte po hlavě. Ačkoliv se řadíte mezi tajnůstkářská znamení, jste rádi, když se vám v životě objeví chápající partner.

Pokud s sebou navíc do vztahu přinese i nějaké další odměny – například finanční zajištění – je to pro vás prakticky vrchol blaha. Toužíte však být neustále na vrcholu a dát všem okolo najevo svou cenu.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)              

Střelec je ohnivé znamení, proto je pro vás důležité objevovat nová místa a hledat dobrodružství. Kvůli tomu a díky faktu, že ve svém životě toužíte po akci a zábavě, můžete pak snadno slepě propadnout lásce k někomu, kdo vám přislíbí peníze výměnou za vaši náklonnost.

Tento bohatý milenec či milenka pak mohou ve velké míře ukojit vaše touhy po cestování, což pro vás je prakticky naplněním životného cíle. Dá se tak říci, že bez peněz se štěstí nedočkáte.

zdroj: Rido / Shutterstock, finanční zabezpečenost

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Abyste druhým odhalili své city, potřebujete se cítit finančně zabezpečené. Jste ochotni vzdát se krátkodobých odměn ve prospěch dlouhodobých cílů, zejména pak co se týče financí. Naštěstí pro vás jsou tyto peníze často vázané na lásku a neradi je pak oddělujete.

Pokud už ale k tomu musí dojít, mohou finance převážit lásku. Pak však vyjde najevo vaše emoční prázdnota, kdy v případě zlomeného srdce cítíte jediné uspokojení z hromadění dalších peněz a upevňování vašeho finančního postavení.