Jak si zlepšit náladu přírodní cestou

Jak si zlepšit náladu přírodní cestou
Je docela normální, že vaše nálada se během dne mění. Někdy se cítíte šťastní, někdy jste smutní nebo se cítíte stresovaní. I když není možné se pořád cítit dobře, můžete svou náladu alespoň zkusit ovlivnit. Můžete k tomu použít několik vynikajících přírodních metod.

Dbejte na zdravou stravu

To, co jíte, může hodně ovlivnit vaši náladu. Vaše strava může způsobit, že se budete cítit letargicky nebo energicky, také má vliv na hladinu cukru v krvi a může ovlivnit, jaké chemikálie váš mozek uvolňuje. Alkohol je také látka měnící náladu, takže je při stravování důležité zvážit, co pijete a v jaké situaci. Zajištění dostatku vitamínů pomáhá udržovat vaše zdraví.

Dopřejte si dostatek spánku

Kolik toho naspíte může rozhodně ovlivnit vaši náladu. Pokud spíte příliš málo, nebo naopak příliš mnoho, může to znamenat, že vaše nálady jsou nevyvážené.

Zdroj: Autor: Gorodenkoff / Shutterstock
  • Pokud máte nedostatek spánku, cítíte se unavení, podráždění, smutní – a někdy dokonce trochu dezorientovaní nebo křehcí.
  • Příliš mnoho je naopak spojováno s depresí.

Když se vám podaří získat každou noc optimálního množství spánku (8 hodin), obvykle se budete cítit mnohem emočně vyrovnanější a připravenější čelit dalšími dni.

Alkohol je také látka měnící náladu, takže je při stravování důležité zvážit, co pijete a v jaké situaci.

Bojujte se stresem

Když jste ve stresu, může to opravdu změnit vaši náladu v hodně negativním slova smyslu. Nejde jen o to, že se neustále cítíte nervózní, ale také o to, že stres může zesílit další emoce. Možná budete mít pocit, že se rychleji naštvete, nebo že vás i ta nejmenší věc rozesmutní. Schopnost vyrovnat se se stresem vám pomůže udržet rovnováhu nálad. Existuje mnoho způsobů, jak se zbavit stresu, od řešení stresujících problémů až po učení meditace.

Nejde o to cítit se pořád šťastní, ale umět zpracovat různé emoce. Existují přirozené způsoby, jak vyrovnat svou nálady, pokud máte pocit, že potřebujete dostat své emoce do rovnováhy. Tak hodně štěstí a úsměvu.

(Zdroj: Psychologie.cz)