Kurkuma je superpotravinou, kterou v české kuchyni moc často nepotkáme

Kurkuma je superpotravinou, kterou v české kuchyni moc často nepotkáme
Kurkuma patří mezi nejzákladnější složky a ingredience v čínské a ajurvédské medicíně. Jejím pozitivním účinkům na lidské zdraví věřili lidé již před více než 6000 lety. Podívejte se na skvělé léčivé účinky tohoto žlutého koření a zařaďte kurkumu i vy do svého jídelníčku.

Kurkuma je známá i pod jiným názvem

Možná znáte kurkumu pod jménem indický šafrán. Sušením oddenku kurkumovníku získáte rozemletý prášek, který můžete použít jako koření v nejrůznějších receptech. Atypická chuť kurkumy není ale jediným pozitivním vlivem, který na váš život toto koření bude mít. V kurkumě totiž najdete mnoho skvělých živin a vitamínů, které podpoří vaše celkové zdraví.

Kurkuma pomáhá ke správné funkci orgánů

Podle čínské medicíny a vědeckých studií pomáhá kurkuma ke správné funkci nejrůznějších orgánů lidského těla. Pomáhá ke správné činnosti jater, nervové soustavy, dýchacích cest nebo pro podporu kloubů a k pevné a krásné pokožce.

Výborným antioxidantem chránící vaše zdraví

Pokud hledáte správný produkt jako přírodní antioxidant, zapomeňte na umělé doplňky stravy. Raději do svého jídelníčku a kuchyně zařaďte kurkumu, která má skvělé antioxidační účinky. Díky tomu dokáže posílit váš imunitní systém i celkovou obranyschopnost. Vaše tělo bude plné energie, pokožka krásně hebká a pružná a vy se budete cítit skvěle.

Má skvělý vliv na pohybové ústrojí

Celý pohybový aparát lidského těla skvěle funguje právě za podpory kurkumy. Ta dokáže i nemožné pro posílení kloubů a svalů, vyžene veškeré možné záněty v těchto místech těla a udrží normální a funkční stav kostí i kloubů. Kromě toho je kurkuma skvělým bojovníkem proti kardiovaskulárním chorobám, které sužují dnešní svět.

Kromě těchto výrazně pomáhajícím prvkům dokáže uklidnit i mysl a podpořit skvělý psychický stav. Zařaďte kurkumu do svého denního jídelníčku a budete mile překvapeni, jak vašemu celkovému zdraví pomůže.