Znáte 3 hlavní důvody, proč se vám možná nedaří zhubnout?

Znáte 3 hlavní důvody, proč se vám možná nedaří zhubnout?
Skoro 80 % lidí, kteří se rozhodli shodit nějaké to kilo navíc, se nedočkalo pozitivního efektu – a mnohdy spíš ještě přibrali. Proč? Existuje celá řada důvodů, ale hlavní je, abyste ve fázi hubnutí měli dostatek pohybu a správně jedli. Upírat si jídlo není cesta k úspěchu, jezte pořád stejně, jen si k jídlu vybírejte jiné potraviny.

Bez dostatečného pohybu to nepůjde

Většina lidí dělá pořád tu stejnou chybu. Mají za to, že ke shození pár kil jim bude stačit dieta, a to je všechno. Opak je ale pravdou. Dieta sama o sobě nestačí. Důležitý je pohyb. Bez něj to nepůjde. Nemusíte hned od začátku denně uběhnout 10 km nebo se mučit hodiny v posilovně, začněte pozvolna obyčejnou chůzí, procházkou do hor nebo třeba jezděte na kole. Jakýkoliv pohyb vám pomůže mnohem více než dieta.

Jíte víckrát než 6× za den

Už dlouhou dobu se traduje, že pokud chce člověk zhubnout, měl by jíst v malých dávkách několikrát denně. Jenže příprava jídla zabere určitý čas, a nakonec to bude vypadat, že jíte v podstatě nepřetržitě celý den a efekt se nedostaví. Nejezte častěji než 5x denně. Snídaně, oběd, večeře a 2x lehká svačinka vám budou bohatě stačit. Na svačinku si vystačíte s hrstí ořechů, díky nim do těla dostanete zdravé tuky, které potřebujete.

Špatně volená dieta

Snídaně, oběd, večeře a 2x lehká svačinka vám budou bohatě stačit.

Pořád počítáte kalorie, a i když jich jíte podstatně méně, úspěch se nedostavuje? Nedivte se. S nižším příjmem kalorií se zpomaluje váš metabolismus, a tak se zastavuje i proces hubnutí. Kalorie do těla prostě dostat musíte, jen si všímejte, v jakých potravinách je do těla dostáváte. Jezte potraviny bohaté na bílkoviny, naopak se vyhněte potravinám s vysokým obsahem sacharidů a omezte smažená jídla, kde jsou nezdravé tuky.

Hubnutí je běh na dlouhou trať, ale dodržováním těchto základů si ho podstatně zkrátíte a k vytouženému cíli dojdete rychleji.

Zdroj:

  • Důvody, proč se vám nedaří zhubnout | ZdraváZóna.cz (zdravazona.cz)
  • Proč mi nejde zhubnout: 7 nejčastějších důvodů, proč se hubnutí nedaří | Chci zhubnout! (chci-zhubnout.eu)