Co přináší období Hada podle mayského kalendáře – jaké výzvy před vás postaví?

Co přináší období Hada podle mayského kalendáře – jaké výzvy před vás postaví?
Mayové vytvořili jeden z nejpřesnějších kalendářů, jaký kdy vznikl. Jejich moudrost nejde přehlížet, když dokázali počítat události na tisíce let dopředu. Jak se budete mít vy, když na nebi bude vládnout mayský Had?

Jiný princip mayského horoskopu

Na rozdíl od našeho horoskopu má mayský kalendář 20 znamení a nefunguje klasicky po měsíci, ale spíše po dnech. Mayové ani nemají sedmidenní týden, nýbrž rok dělí na dvacetidenní celky, kterých je pak celkem třináct. Všechna znamení tak mají svůj den v tomto celku a během roku se několikrát zopakují. Snadno si pak můžete najít, který den patří jakému znamení, třeba zde.

Všechny tyto dny se potom řídí energií hada. Jsou mocné a provází je mysteriózní atmosféra. Bývají ve jménu spirituálního růstu a dodávají sílu jít kupředu. Podle Mayů je ten den patronem bůh Kukulkan, který je také symbolem Vyššího zraku. Jde o boha, který na sebe umí vzít mnoho podob – horní část hledí do nebes, zatímco spodní část je spjata s podsvětím. Jako znak Hada se používá nejčastěji tvar podobný blesku, který jen dokazuje, jak energické znamení je.

Běžný den ve jménu Hada

Vaše ráno začne energicky a vy budete plní empatie vůči druhým, ale i vášní udělat něco velkého. Měli byste si stanovit cíle, které chcete za den splnit, abyste tento den využili naplno. Můžete však rychle ztrácet trpělivost, jde o velmi temperamentní a emocionální období. 

Pokud tedy chcete, aby váš den byl klidnější, zaměřte se na aktivity, které vás dostatečně uzemní. Vyhněte se zbytečnému stresu a konfliktním situacím s vašimi blízkými.

Období Hada vás nabije energií pracovat

Pokud využijte energii Hada správným směrem, dokážete z ní vytěžit maximum i pro svoji práci. Rozhodně vašemu kariérnímu růstu přeje, tato energie ženoucí dopředu v práci nikdy neuškodí. Můžete se však nechat strhnout a svou pozornost věnovat více jiným věcem na úkor vaší práce. I když vám i takto může přinést mnoho dobrého, co vám otevře nové dveře, může to v takový moment přece jen vaší práci i uškodit.

V lásce na vás čekají výzvy

Had rád otevírá hluboká témata a nechává lidi, aby se ponořili do hloubky svého vědomí. Pokud máte ve svých vztazích nevyřešené problémy, v období Hada mohou vyplout na povrch. Zkuste se jim věnovat, možná je pravý čas je vyřešit. Had totiž také přináší intuici z nebes, která vám pomůže.

Stejně tak vám ale mohou vyplout na povrch staré rány, o kterých jste si už mysleli, že jsou vyřešené. Nenechte se zviklat a využijte vše, co vás daná situace již naučila. Jde o zkoušku, jestli jste se doopravdy poučili. Pokud jí nyní neprojdete, bude se vám vracet dál a dál. 

Období Hada jako ideální čas růst

Čistota energie Hada je jako stvořená pro osobní růst. Vyžaduje však stejnou čistotu i od vás. Chcete-li pracovat na vašich talentech a vnitřních hodnotách, přizpůsobte si tomu také svoje prostředí. Opravdu nechcete být rušeni. Objasněte si vaše upřímné záměry, řekněte si naplno, k čemu vám to, co chcete, opravdu bude. Můžete totiž dojít i k tomu, že tyto důvody nejsou příliš čisté. I to je cenná hodnota energie Hada a špatně to rozhodně není.

sport
Zdroj: lzf / Shutterstock

Ženy a vliv Hada na ně

Měla byste si být vědoma svého osobního kouzla, protože když vládne Had, celá rozkvétáte. Neodpírejte si žádné potěšení, zasloužíte si ho. Máte mnoho talentů, které se možná bojíte projevovat. Dnes ale budete mít příležitosti se ukázat, tak se jich chopte a třeba vás to ve vaší kariéře posune dál. 

Muži a vliv Hada na ně

Silná vůle a kroky kupředu budou vaším heslem. Bude z vás čišet síla, čímž zapůsobíte nejen v práci, ale i mezi dámami, které na vás nechají oči. Nemusíte být nejkrásnější nebo nejvysportovanější, záleží jen na nastavení vaší mysli, kterému během tohoto období přeje. Nic v sobě nepotlačujte, dejte veškerou svou energii a sílu na odiv.