4 znamení zvěrokruhu, která neumějí ocenit laskavost ostatních

4 znamení zvěrokruhu, která neumějí ocenit laskavost ostatních
Pokud někomu pomůžeme, předpokládáme, že nám bude vděčný. Nicméně to neplatí vždy. Patříte-li do jednoho z následujících znamení zvěrokruhu, můžete od ostatních očekávat vděčnost, ale sami vděční nejste a kvůli tomu je obtížné s Vámi vyjít. Hodí se to i na Vás?

Beran (21. března – 19. dubna)

Nechcete se příliš poutat na ostatní lidi. Žijete pouze sami pro sebe a pro své vlastní potřeby. Pokud Vám někdo pomůže tyto potřeby uspokojit, příliš dlouho z jeho pomoci nadšeni nejste, naopak brzy na tuto pomoc zapomenete.

Pokud pro Vás člověk neznamená opravdu hodně, nemyslíte si, že byste měli být nějak vděční. Vděku se od Vás nikdo nedočká hlavně z toho důvodu, že projevy vděčnosti by Vám braly drahocenný čas, během něhož byste mohli dělat produktivnější věci.

Berani neumění dávat najevo vděk hlavně proto, že si neuvědomují, že by druhým měli být za něco vděční, Zdroj: Andrey_Popov/ Shutterstock

Býk (20. dubna – 20. května)

Dokážete ocenit laskavost, ale pouze jak u koho. Pokud Vám někdo pomůže, ale Vy sami si myslíte, že Váš problém by se dal vyřešit jiným a efektivnějším způsobem, hrozí, že na dotyčného za jeho dobrý skutek začnete křičet a zkazíte mu náladu.

Většina Vašich zachránců Vaši reakci nečeká, což Vás činí člověkem, kterému většina lidí nerozumí. Máte za každou cenu svou vlastní pravdu a neposloucháte argumenty nikoho jiného, pokud nechcete.

Rak (22. června – 22. července)

Jste šťastni za každou pomoc, kterou Vám poskytnou Vaši nejbližší. S lidmi, které neznáte, to je ale jiné. Jste hodně emocionálně založení, což ve Vašem případě bohužel také znamená, že nedůvěřujete cizím lidem a myslíte si, že od nich pomoc nepotřebujete. Navíc pomoc ostatním lidem příliš neulehčujete, protože máte problém se otevřít někomu, koho neznáte dobře. Máte tendenci být vzteklí, pokud si myslíte, že Vám nerozumí ten jedinec, který k Vám přišel s nabídkou pomoci.

Vaše emoce nejsou vždy v souladu s tím, jaké by měly být, pokud potřebujete od někoho pomoc.

Blíženci (21. května – 21. června)

Máte tendenci se chovat jinak nyní než jak byste se zachovali za pět minut. Z tohoto důvodu je opravdu těžké Vám pomoci. Pokud máte svou horší náladu, aktivně posíláte pryč všechny lidi, kteří se Vám snaží pomoci nebo kteří Vám již pomohli. Také tíhnete k depresím, a proto se také často stává, že si myslíte, že celý svět je proti Vám.

Pokud Vám někdo pomohl jen proto, že Vám pomoci chtěl, ale ve Vašem životě se něco pokazí, častokrát ze své situace viníte všechny lidi, které jste potkali, včetně toho člověka s dobře míněnou pomocí. Jakmile se ocitnete v depresivním stavu, není absolutně nic, co by mohlo zlepšit Vaši náladu, a někdy zapomenete, že existují i lidé, kteří Vám jsou vždy nablízku.

Zdroj článku: