Vaše znamení a podnikavost –⁠ jak si podle horoskopu vedete vy?

Vaše znamení a podnikavost –⁠ jak si podle horoskopu vedete vy?
Podnikavostí obvykle rozumíme naši schopnost využívat příležitosti a nápady a vytvářet z nich hodnoty. Ačkoliv zrovna to, kde stojí vaše Slunce, není nejpřesnější způsob, jak určit vaši podnikavost (na to by se spíše hodil Jupiter a Saturn), můžeme si ze slunečního znamení udělat alespoň základní obrázek.

Beran

Jste průkopníci, bojovníci a paličáci. Najít věc, pro kterou byste se plně nadchli, nemusí být snadné. Přece jen umíte být v mnoha věcech velmi konzervativní. Když už ale najdete to, za co pro vás má smysl bojovat, jdete do toho po hlavě.

Býk

Co se týče podnikavosti, jste spíše individualisti. K vašemu základnímu charakteru nepatří inovovat svět a založit prosperující firmu, která přežije staletí. Pokud jde ale o nápad, který vás brzy nepřestane bavit a jehož výsledky se dostaví rychle, jdete do toho tak jako do všeho – s chutí.

Blíženci

Jste studnice nápadů. U snídaně nezřídka vymyslíte to, co by zajistilo světový mír. Během krátké konverzace s přáteli jen tak mimochodem hodíte na stůl nápad, který by s trochou snahy mohl zajistit i vaše vnoučata. Problém je jen v té troše snahy. To už není vaše parketa. Místo rozvinutí jednoho vymyslíte radši dalších deset nápadů.

Rak

Když přijde na podnikání, jste velmi opatrní. Nevrháte se do riskantních akcí a těžko říct, zda je to škoda, nebo ne. Co se týče rozvoje nových nápadů, rozhodně nejste sólisti. Potřebujete okolo sebe lidi, kteří vás podpoří a ti s vámi půjdou rádi, protože vědí, že i kdyby vše zkrachovalo, vy je nenecháte v nouzi bez pomoci.

Lev

Podnikání bylo stvořené pro vás. Nejste sice studnice nápadů, ale vynikáte schopností udělat něco z ničeho. Na úplně prostinké myšlence dokážete vybudovat nový svět a nic jako lenost nebo nechuť ve vašem slovníku neexistuje. Jste za každou cenu precizní a přesní.

Panna

Nejste ten, kdo přichází s návrhem ani ten, kdo prosadí jeho realizaci. Obvykle ale stejně všechno uděláte vy. Máte správné vlohy pro to, abyste jednou rozjeli něco svého, ale pravděpodobně po tom nijak netoužíte. Více vám vyhovuje řád a to, že vždycky víte, co budete zítra dělat.

Váhy

Hlavně nic nerozhodovat! Ne, podnikavost rozhodně není pro vás. Dokážete přinášet ideály a inspirovat ty, kteří na jejich základě dokážou stavět, ale jakákoliv akce z vaší strany by pro vás byla jen trápením.

Štír

Jste obratní. Když přijde na věc, nebojíte se umazat si klepýtka. Dokážete lidi nadchnout pro svou věc a v případě potřeby jim i podsunout, že to oni to tak vlastně chtěli. Jediné, co vás může ohrozit, je vaše malichernost. Když se nenecháte zviklat, můžete dokázat skvělé věci.

Střelec

Milujete začínání nových věcí. Rádi se pouštíte do čerstvých, ještě horkých nápadů… A zase je opouštíte, jakmile trochu vychladnou. Máte skvělé nápady a na začátku i drive. Pokud to ale opravdu chcete dotáhnout do konce, zauvažujte o zaplacení osobního kouče nebo alespoň požádejte kamarády, aby vám vrátili motivaci, když vás váš projekt zase přestane bavit.

Kozoroh

Začínat něco nového sice není nic, pro co byste se zrovna narodili. Když už se ale k něčemu takovému nachomýtnete, nenecháte to nedokončené. Pokud vy vejdete do ruiny a rozhodnete se, že by tu byla krásná prosklená kavárna, neodejdete a nebudete mít klidu, dokud ona kavárna neutrží prvních pět, deset… Spíše sto tisíc.

Vodnář

Vyvíjení projektů, to je něco pro vás. Potíž je ale v tom, že vás obvykle ani nezajímá jejich praktická stránka. Proč realizovat něco, co by zachránilo planetu? Vy přece máte svůj nápad hotový i s technickými nákresy a o to tu přece šlo. Ve vašem případě by vlastní dlouhodobá akce byla o velkém sebezapření. Raději se nechte najmout od nějakého Kozoroha.

Ryby

Vlastní akce, pevné základy, věci, které fungují? Co to je? Kdepak, Ryby a podnikavost, to nejde dohromady. Udržet si rutinu, kterou vám hlídá někdo jiný, je pro vás dostatečný oříšek. Nepotřebujete si to ještě stěžovat tím, že se budete muset hlídat sami. Proč taky? Vy mnohem raději sníte o tom, jaké by to bylo, kdybyste rozvinuli svůj vlastní nápad. Ve svých snech se nemusíte zabývat něčím tak nudným, jako je realita.

 

Zdroje:

  • autorský článek