Jaké vybrat jméno podle horoskopu? Mírné a klidné jméno pro Berana, Rakům jemné a citlivé

Jaké vybrat jméno podle horoskopu? Mírné a klidné jméno pro Berana, Rakům jemné a citlivé
Vybíráte jméno pro svého potomka? Dejte si práci a vybírejte opravdu důkladně. Jméno totiž ovlivňuje osobnost člověka a ideální je řídit se horoskopem, který napovídá, jaké jméno se hodí pro jaké znamení zvěrokruhu!

Beran 21. 3.  20. 4. 

Berani jsou poměrně výbušná a živelná znamení. Proto je vhodné pro ně zvolit nějaké mírné a klidné jméno, které jejich povahu dokonale vyváží. A která jména jsou tak akorát decentní a vhodná pro Berany? Pro holku se hodí jméno Veronika, Kristýna a pro kluka Jan nebo Tomáš.

Býk 21. 4.  21. 5. 

Býci jsou typické pro mírnou, klidnou povahu, ale také pro tvrdohlavost a umíněnost. V jejich případě je možné vybírat jména poněkud dynamická i netradiční, která povzbuzuje planeta Mars. Pro holku je vhodné jméno Andrea, Dagmar a pro kluka Jakub nebo Dominik.

Blíženci 22. 5.  21. 6.  

Blíženci svůj život vložili do rukou náhodě, volnosti a bohémství. Potřebují takové jméno, které jim bude přinášet štěstí při jejich riskování. Ne příliš vhodná jsou pro ně extravagantní jména. Pro holku zvolte jméno Anna, Tereza nebo Simona a pro kluka Lukáš či Martin.

Rak 22. 6.  22. 7.

Familiární a citliví Raci potřebují ve svém životě mnoho empatie, podpory a láskyplného citu. Proto je vhodné k nim vybrat jméno jemné a citlivé, které se hodí k jejich povaze. Pro holku se hodí jméno Jana a Zuzana a pro kluka Jaroslav nebo Michal.

Lev 23. 7.  22. 8. 

Egocentričtí Lvi potřebují neustálou pozornost okolí. Proto potřebují být jistým způsobem usměrňovány, což lze dopomoci i vhodným jménem. Hodí se pro ně jména oblíbená a hojně užívaná, nikoli však extravagantní. Pro holku je ideálním jménem Eliška nebo Lucie a pro kluka David či Matěj.

Panna 23. 8.  22. 9. 

Panny jsou velmi praktičtí a pedantští jedinci, kteří potřebují daný řád. Potřebují do svého života více fantazie a kreativity, o což se zasluhuje planeta Neptun. Pro Panny je tak důležité i vhodné jméno, které jejich povahu vyrovná. Pro dívku volte jméno Monika, Petra a pro kluka Pavel nebo Petr.

Pro Panny je důležité vhodné jméno, které jejich povahu vyrovná. Zdroj: LightField Studios / Shutterstock

Váhy 23. 9.  23. 10. 

Váhy jsou typické pro svou nerozhodnost a kolísavost v životě. Potřebují neustále nalézat stabilitu a pevný bod. Potřebují takové jméno, které jim dodá na rozhodnosti a vyrovnanosti. Ideálním jménem pro holku je Aneta a Kateřina a pro kluka Lukáš nebo Daniel.

Štír 24. 10.  22. 11. 

Štíři jsou aktivní a velice vynalézaví jedinci. Někdy jsou až příliš roztěkaní a vášniví. Právě proto je vhodné zvolit jméno, které působí klidně a rozvážně. Pro holku se hodí jméno Hana, Barbora a pro kluka Filip, Václav nebo Radek.

Střelec 23. 11. 21. 12. 

Střelci jsou svobodomyslní a dobrodružní jedinci. A co je dokáže ukotvit a držet při zemi? Zásadně planeta Merkur, která jim dodá stabilitu. V tomto spojení je také třeba hledat vhodné jméno. Pro holku je ideálním jménem Klára a Ema a pro kluka Vojtěch nebo Roman.

Kozoroh 22. 12 .  20. 1.  

Kozoroh je znamení, které je velmi pragmaticky založené a svou citovou stránku potlačuje. Na každou situaci bude reagovat skrze rozum a tak se i rozhodovat. Proto je pro ně vhodné zvolit jméno s citovými vibracemi. Pro holku je vhodným jménem Gabriela, Karolína a pro kluka Patrik nebo Marek.  

Vodnář 21. 1. – 20. 2. 

Vodnáři jsou poněkud přelétaví a snadno se pro cokoli nadchnou. Jsou více zaměřeni na sebe a své záliby. Vodnářům je třeba v životě dodat nesobeckou dobrotivost a velkorysost, které zařídí i vhodné jméno. Pro holku zvolte jméno Eva nebo Marie a pro kluka jméno Adam či Jiří. 

Ryby 21. 2.  20. 3. 

Zrozenec ve znamení Ryby si často staví vzdušné zámky a žije ve svých snech. Proto jim vůbec neuškodí vmísit do života trochu té racionality. Hodí se pro ně taková jména, kterým vládne planeta Merkur, která v sobě nese rozum, klid a rozvahu. Pro holku zvolte jméno Adéla nebo Lenka, pro kluka Petr, Tomáš či Josef. 

Zdroje článku:
  • ireceptar.cz,
  • MANDŽUKOVÁ, Jarmila. Jméno jako osud. Vyd. 1. Praha: Brána, 2010